نی: بیش از این تحمل ترور و سوء قصد به جان فعالان رسانه‌یی را نداریم

اطلاعات روز: دفتر نی (حمایت کننده رسانه‌های آزاد افغانستان) با ابراز نگرانی از حمله‌های مسلحانه و سوء قصد به جان خبرنگاران و فعلان رسانه‌یی می‌گوید که بیشتر از این تحمل ترور و سوء قصد به جان فعلان رسانه‌یی را نداریم.
نی از حکومت وحدت ملی خواسته تا جلو هر گونه سوء قصد و ناامنی در مقابل فعالان رسانه‌یی و کارمندان رسانه‎ها را بگیرد.
در طول سه هفته گذشته هفت حمله مسلحانه و سوء قصد به جان فعالان رسانه‌یی و منتقدان حکومت صورت گرفت. دفتر نی، روز سه‌شنبه، 17 قوس با برگزاری نشست خبری از این مسئله ابراز نگرانی کرد.
در اعلامیه‌ی نی آمده که در جریان سه هفته‌ی گذشته هفت حمله مسلحانه و سوء قصد به جان صدیق الله توحیدی، رییس نی، سالم وحدت، صاحب امتیاز خبرگزاری بخدی، احمد سعیدی، فعال رسانه‌یی و منتقد حکومت، امان الله عطایی، رییس تلویزیون خصوصی آسیا، هیلی ارشاد، عضو مجلس نمایندگان، جاوید کوهستانی، آگاه مسایل نظامی و منتقد حکومت و طوفان وزیری، فعال رسانه‌یی و منتقد حکومت صورت گرفته است.
از این میان امان الله عطایی، رییس تلویزیون خصوصی آسیا کشته شد، احمد سعید زخمی شد و به دیگران آسیبی نرسیده است.
پولیس دو تَن را در پیوند به ترور آقای عطایی بازداشت کرده است.
دفتر نی در اعلامیه خود از ریاست امنیت ملی و وزارت امور داخله خواسته تا فضای ترس و رعب که پس از این همه رویداد‌ها در میان کارمندان و فعالان رسانه‌یی به‌وجود آمده است را از هر طریق ممکن از میان بردارد.
هم‌چنان در اعلامیه این نهاد حمایت کننده رسانه‌ها آمده است که شماری از خبرنگاران که رییس جمهور غنی را در سفر اروپا همراهی می‌کردند، از «برخورد ناخردانه‌ی ریاست تشریفات ریاست جمهوری» شاکی‌اند.
به نقل از اعلامیه، شکیلا ابراهیم خیل، گزارش‌گر طلوع نیوز گفته که رفتار معاون تشریفات ریاست جمهوری در این سفر اهانت‌آمیز و به دور از عرف کاری و برخود با رسانه‌ها بوده است.
در همین حال دفتر نی می‌گوید که کسانی‌که مورد سوء قصد قرار گرفته‌اند منتقد حکومت و پالیسی پاکستان در قبال افغانستان بودند، با این حال «حکومت افغانستان مجبور و مکلف است تا ثابت سازد که دلیل این گونه سوء قصد‌ها انتقاد بر حکومت نیست.»
دفتر نی تأکید می‌کند که حکومت مجبور و مکلف است تا به‌خاطر رشد عنصر انتقاد، تأمین امنیت جانی منتقدان را در اولویت کاری خود قرار دهد.

دیدگاه‌های شما
  1. به خاطر صداقت در عمل پاکستان بسیار بسیار مشکل است باور کردگذشته از آن ما هم مسولیت داریم اجینت های شناخته شده پنجابی حنیف اتمر و زاخیل وال معامله گر در پهلو غنی نشسته گردانده اصلی روند به نفع پنجابی هاست متاسفانه در راس وزارت خارجه نفری مسلکی سابقه دار فصیح زبان کار گشته با تجربه ما هم نداریم وزیر خارجه ما به اصطلاح عوام از دهنش بوی شیر میاید داکتر اسپنتا بهترین شخصیت است باید از تنظیم بازی بگذرید شخص با تجربه صادق و وارد به مسایل ملی و بین المللی است باید به خاطر منافع افعانستان درین سمت گذاشته شود دولت وحدت ملی بالای منافع ملت به شکل تنظیمی برخورد میکنندملت را گرو گرفته نتیجه مطلوب بدست نمی آید تاثیرات منفی در دفاع از منافع افغانستان بصورت مستقیم میگذارد. بیش از سه دهه زمامداران و نظامی های پاکستان به کرات به افغانستان و جهان مکرر دروغ گفته اند باید به خاطر صداقت خود پاکستان به حضور داشت نماینده امریکا و چین و هندو سازمان ملل متحد رسمأ تعهد کند به افغانستان صادقانه مانند یک همسایه خوب کار میکنم در امورات داخلی افغانستان هیچ نوع مداخله نمیکنم گروپ های تروریست طالبان در پاکستان ترین و تربیه و تجهیز میشدند سپس به خاطر تخریب کاری روان میشد کمپ ها و مراکز شان مانند شبکه حقانی و مولانا فضل الرحمن پدر خوانده فاروق وردک را ببندد و زخمی های شان را در شفاخانه های پاکستان تداوی نکند جلوگیری از افراد گروپ های مذهبی پاکستان بنام جهاد به خاطر بمب تخریب مکتب سرک ومساجد و شفاخانه وغیره اماکن و ترور شخصیت های افغانستان به اشاره استخبارات پاکستان عمل میکردند بصورت قطعی جلوگیری کند و در عمل ثابت نماهید دیگر از صدور تربیه و تجهیز تروریست کاملأ دست بردار شود باید در پهلو امضا نواز شریف رهبر نظامی پاکستان هم امضا کند یک کاپی سند را به نماینده چین امریکا هند و نمایند سازمان ملل محتد تسلیم نماید. درین صورت که چنین سند رسمی دهدو کار های خانگی خود را صادقانه پاکستان انجام دهد میشود پنجاه فیصد به سخنان رهبران پاکستان باور کرد در غیر آن وقت تلف کردن است قطع رابط سیاسی بسیار به نفع افغانستان است به این خوش باوری خود را فریب دادند بغیر پشیمانی تلف وقت بیشتر دیگر چیز نصیب ما نمیشود .حاجی صبور

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *