رای‌ شما برای تحقق عدالت است، نه تبعیض و تعصب

اطلاعات روز: انجمن هم‌آهنگی ملی زنان افغان در کنفرانس دیروزش که در زمینه‌ی حضور مشارکت زنان در انتخابات برگزار نموده بود، از زنان خواست تا در انتخابات حضور فعال داشته و رای‌شان را برای اصلاحات و تحقق عدالت در جامعه به کار ببرند. شکریه جلال‌زی، رییس انجمن هم‌آهنگی ملی زنان افغان گفت: «از بانوان کشورم می‌خواهم تا‌ با اخذ کارت‌های رای‌دهی در انتخابات شرکت نموده و رای‌شان را برای ثبات و عدالت در جامعه به کار ‌برند». به گفته‌ی خانم جلال‌زی، رای دادن باید از روی شناخت و جهت اصلاحات در جامعه باشد، نه براساس تبعیض و تعصب. این اظهارات در حالی مطرح می‌شوند که حضور زنان در پروسه‌ی انتخابات  کمرنگ بوده و سبب نگرانی کمیسیون مستقل انتخابات شده است.

شکریه‌ جلال‌زی در رابطه به انتخابات گفت: «انتخابات یک روند است ملی، نه پروژه». به گفته‌ی خانم‌ جلال‌زی، عده‌ا‌ی از شهروندان به این پروسه به دید یک پروژه می‌نگرند. وی معتقد است که تمام شهروندان مسئولیت دارند تا مسئولیت خویش را در قبال این روند ملی ادا‌ نماید، کاری که با گرفتن کارت‌ رای‌دهی شروع، با رای دادن ادا‌ و با نظارت از روند برگزاری انتخابات پایان می‌یابد.

سارا نبیل، یکی از زنان فعال معتقد است که مشکلات فرا‌روی زنان در انتخابات وجود دارند، اما این مشکلات تنها به امنیت مربوط نمی‌شوند که عده‌ا‌ی از شهروندان تنها مسئله‌ی امنیت را مطرح می‌کنند. خانم نبیل گفت: «مشکلات اقتصادی، مانع‌های فرهنگی و عدم آگاهی زنان از روند انتخابات و اهمیت آن از چالش‌های جدی‌اند که فرا‌روی زنان قرار دارند». هرچند آگاهی‌دهی از سوی کمیسیون مستقل انتخابات صورت گرفته، اما روستاهای دور‌دست هنوز با این مشکل مواجه‌اند. خانم نبیل نقش ملا امامان مساجد را در دور‌دست‌ها از همه‌ی آدرس‌های آگاهی‌دهی بهتر می‌داند. وی معتقد است که ساختاری سنتی جامعه‌ی افغانی مانع می‌شود تا از طریق کمپاین‌ها آگاهی حاصل نمایند.

خاطره اسحاق‌زی، یکی از نامزدان شورای ولایتی کابل معتقد است که برنامه‌ی آگاهی‌دهی برعلاوه‌ی این که از اهمیت روند انتخابات مردم را باخبر می‌سازد، در زمینه‌ی شفافیت‌سازی و برگزار شدن انتخابات سالم نیز کمک نماید. هرچند کمیسیون مستقل انتخابات از آمادگی جهت برگزاری انتخابات خبر می‌دهد، اما شفافیت در برگزاری انتخابات از جمله‌ی مسایلی است که شهروندان از آن نگران‌اند.

شکریه جلال‌زی از کمیسیون مستقل انتخابات و حکومت خواست تا به مردم اطمینان دهند که زمینه را برای اخذ کارت‌های رای‌دهی و برگزاری انتخابات شفاف مساعد ساخته است. به گفته‌ی خانم جلال‌زی، تاهنوز نیز فرصتی هست تا این زمینه را مساعد سازند. وی هم‌چنان از فعالان جامعه‌ی ‌مدنی خواست تا در زمینه‌ی آگاهی‌دهی، تشویق و ترغیب شهروندان برای اشتراک در روند انتخابات تلاش نموده و این پروسه‌‌ را تا اتمام آن نظارت و همکاری نماید. جامعه‌ی مدنی به عنوان قو‌ه‌ی ناظر بر کمیسیون مستقل انتخابات و حکومت ایفای وظیفه نموده و در زمینه‌ی نظارت از این پروسه اعلام آمادگی نموده است.

انجمن هم‌آهنگی ملی زنان افغان هم‌چنان از کمیسیون مستقل انتخابات خواست تا زمینه را برای اشتراک مهاجرانی که در کشورهای ایران و پاکستان به سر می‌برند، مساعد نمایند. به گفته‌ی شکریه جلال‌زی، مهاجران کشورهای همسایه‌ی ایران و پاکستان بنابر کثرتی که دارند می‌توانند در این انتخابات شرکت نموده و سهم فعال بگیرند. وی هرچند از بروز تقلب و جعل در روز رای‌دهی نگرانی دارد، اما آن را مانع اشتراک مهاجران در انتخابات نمی‌داند. ایران و پاکستان دو ‌همسایه‌ی افغانستان‌اند که بیش‌ترین مهاجر افغان را در خود جا داده‌اند.

هرچند حضور زنان در انتخابات دوره‌ی قبل محسوس و چشم‌گیر بود‌، اما این بار کمیسیون مستقل انتخابات از حضور کم‌رنگ زنان نگرانی دارد. قرار ا‌ست ‌انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی کشور در حمل سال 1393 خورشیدی برگزار گردد.

دیدگاه‌های شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *