عکس: خبرگزاری اناتولی

گوترش: محروم‌کردن دختران افغانستان از آموزش نقض غیرقابل توجیه حقوق بشر است

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در دو سالگی محرومیت دختران از مکاتب در افغانستان گفته است که این محرومیت نقض غیرقابل توجیه حقوق بشر است.

او امروز (دوشنبه، ۲۷ سنبله) در پیامی در ایکس نوشته است که دو سال از ممنوعیت حضور دختران در مکاتب در افغانستان گذشته است.

گوترش افزوده است: «این یک نقض غیرقابل توجیه حقوق بشر است که صدمات طولانی‌مدتی را به کل کشور وارد می‌کند. دختران به مکتب تعلق دارند. اجازه دهید دوباره وارد شوند.»

طالبان پس از تسلط خود بر افغانستان در ابتدا آموزش دختران در مکاتب و سپس در دانشگاه‌ها را منع کردند.

این گروه می‌گفت که تحصیل دختران تا امر ثانی منع شده و این ممنوعیت موقتی است. مقام‌های این گروه بارها اعلام کرده که روی طرح بازگشایی مکاتب و دانشگاه‌ها به‌روی دختران کار می‌کنند، اما با گذشت دو سال روشن نیست که این کار به کجا رسیده و چه وقت نهایی می‌شود؟

از سویی هم، طی این دو سال محدودیت طالبان علیه زنان و دختران نه تنها کاهش نیافته، بلکه روزبه‌روز شدیدتر شده است.