بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل میگوید که آنان در مذاکره با حماس بر سر آزادی گروگانها، «در حال پیشرفت» هستند و امیدوار است به زودی «خبرهای خوبی» در این مورد منتشر شود.
به گزارش رویترز، دفتر نخستوزیر اسرائیل امروز (سهشنبه، ۳۰ عقرب) سخنان آقای نتانیاهو را در مورد مذاکرات برای آزادی گروگانها از نزد حماس منتشر کرده است.
پیش از این اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس نیز گفته بود که این گروه و اسرائیل به توافق روی آتشبس نزدیک شدهاند.
عصر امروز وزارت خارجهی قطر نیز اعلام کرد که مذاکرات حماس و اسرائیل برای آزادی گروگانها در ازای برقراری آتشبس، به «مرحلهی حساس و نهایی» رسیده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ناصر الانصاری، سخنگوی وزارت خارجهی قطر در یک نشست خبری گفت: «ما در نزدیکترین نقطهی رسیدن به توافق هستیم.»
بر اساس گزارش این خبرگزاری، سخنگوی وزارت خارجهی قطر افزوده است: «ما همچنین بسیار مشتاق هستیم که این میانجیگری در رسیدن به یک آتشبس بشردوستانه موفق شود.»
وزارت خارجهی قطر میان حماس و اسرائیل برای آزادی گروگانهای اسرائیلی و برقراری آتشبس بشردوستانه در غزه، میانجیگری میکند.
همچنین یک منبع مطلع از این مذاکرات به رویترز گفته است که توافق برای آتشبس و آزادی دستهجمعی گروگانهای تحت کنترل دو طرف، «در مراحل پایانی» و «نزدیکتر از همیشه» است.
رویترز به نقل از این منبع نوشته است که این توافق شامل آزادی ۵۰ گروگان غیرنظامی اسرائیلی از نزد حماس، زندانیان زن و خردسال فلسطینی توسط اسرائیل و توقف چند روزهی جنگ میشود.
یک مقام حماس همچنین به الجزیره گفته است که مذاکرات بر روی مدت زمان آتشبس، ترتیبات ارسال کمک به غزه و جزئیات تبادل اسیران متمرکز بوده است.
او گفته است که هر دو طرف زنان و کودکان را آزاد خواهند کرد و جزئیات توسط قطر که در مذاکرات میانجیگری میکند، اعلام خواهد شد.
حماس پس از حملهی «غافلگیرکننده» به اسرائیل در هفتم اکتوبر، حدود ۲۰۰ اسرائیلی را به گروگان گرفته است. در حملات این گروه همچنین هزار و ۲۰۰ اسرائیلی کشته شدهاند.
ارتش اسرائیل در حملات تلافیجویانه، بمباران نوار غزه را آغاز کرد، این منطقه را تحت محاصرهی کامل خود در آورد و اکنون نیروهای زمینیاش وارد شهر غزه شده و در پی تخریب مراکز فرماندهی و تونلهای حماس است.
بر اساس آمارهای وزارت صحت غزه، بر اثر حملات اسرائیل از زمان آغاز این جنگ تا اکنون بیش از ۱۳ هزار و ۳۰۰ فلسطینی کشته شدهاند که بیش از دو سوم آنان زنان و کودکان هستند.