مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی نخستوزیر طالبان گفته است که بر اساس دستور رهبر این گروه، یک کمیتهی ویژه برای فراهمساختن زمینهی آموزش زنان و دختران کار میکند.
او ادعا کرده است که طالبان مخالف آموزش زنان و دختران نیستند.
طبق خبرنامهی ارگ، مولوی عبدالکبیر این اظهارات را امروز (پنجشنبه، ۵ دلو) در دیدار با پال کلومان بکر، کاردار سفارت ناروی برای افغانستان بیان کرده است.
به نقل از این خبرنامه، کاردار سفارت ناروی خواستار تعلیم دختران و زنان و فراهمنمودن زمینهی کار برای آنان شده است.
طالبان پس از تسلط بر افغانستان دختران بالاتر از صنف ششم را از آموزش و تحصیل محروم کردهاند. این گروه کار زنان را نیز منع نموده است.
بر اساس خبرنامهی ارگ، معاون سیاسی نخستوزیر طالبان در دیدار و گفتوگو با کاردار سفارت ناروی گفته است: «امارت اسلامی (رژیم طالبان) مخالف تعلیم زنان و دختران نیست و در این رابطه به اساس هدایت امیرالمؤمنین (رهبر طالبان) یک کمیتهی ویژه کار میکند تا زمینهی تعلیم را به آنان فراهم نماید.»
مقامهای طالبان پیش از این هم وعدهی مشابه داده بودند، اما با گذشت بیش از دو سال و علیرغم فشارهای جهانی، مکاتب و دانشگاهها همچنان بهروی دختران و زنان بستهاند.
دعوت از طالبان در نشست دوحه
در ادامهی خبرنامهی ارگ دربارهی این دیدار آمده است که پال کلومان بکر گفته است با وجود بحرانهای جاری در دنیا، جهان افغانستان را فراموش نکرده و در ۱۸ فبروری در رابطه به افغانستان در دوحه نشست بینالمللی دایر میشود.
منظور از این نشست، نشست نمایندگان کشورها و سازمانها در امور افغانستان است که قرار است به میزبانی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل برگزار شود.
معاون سیاسی نخستوزیر طالبان گفته است این گروه نیز در نشست دوحه دعوت شده است.
استفان دوجاریک، سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در نشست خبری دیروز خود دربارهی دعوت از طالبان چیزی نگفته است.
سخنگوی گوترش گفته است هدف از برگزاری نشست نمایندگان ویژهی کشورها، بحث در مورد چگونگی رویکرد افزایش مشارکت بینالمللی دربارهی افغانستان بهگونهی منسجم، هماهنگ و ساختاریافته با در نظرگرفتن توصیههای ارزیابی مستقل در مورد این کشور است.
این ارزیابی را فریدون سینیرلیاوغلو، هماهنگکنندهی ویژه سازمان ملل متحد در امور افغانستان انجام داده و شورای امنیت این سازمان برای اجراییشدن پیشنهادات آن، یک قطعنامه صادر کرده و از دبیرکل این سازمان خواسته است که نمایندهی ویژه در امور افغانستان تعیین کند.
طالبان اما با تعیین نمايندهی ویژه از سوی دبیرکل سازمان ملل مخالف اند.
امیرخان متقی در دیدار با سفیران و دیپلماتهای شماری از کشورهای خارجی در کابل گفته است که با وجود یوناما و حکومت سرپرست طالبان، نیازی به تعیین نمایندهی ویژه جدید نیست.
شورای امنیت در قطعنامهی خود از دبیرکل سازمان ملل متحد خواسته بود که در مشوره با اعضای این شورا، بازیگران و ذینفعان مرتبط به افغانستان، از جمله مقامهای طالبان، زنان، جامعهی مدنی و کشورهای منطقه، یک نمایندهی ویژه در مورد افغانستان با تخصص قوی در مورد حقوق بشر و جنسیت تعیین کند.
در قطعنامهی شورای امنیت آمده است که این نمایندهی ویژه باید توصیههای ارزیابی مستقل افغانستان را بدون لطمهزدن به مأموریت یوناما و فرستادهی ویژه دبیرکل سازمان ملل برای افغانستان اجرایی کند.
در ارزیابی فریدون سینیرلیاوغلو برای ایجاد حکومت فراگیر، صلح پایدار و توسعهی اجتماعی در افغانستان بر «گفتوگوی ملی» تأکید شده است.