طالبان از کاهش سطح روابط دیپلماتیک ناروی با این گروه ابراز ناامیدی کردند

وزارت خارجه‌ی طالبان «ناامیدی» خود را نسبت به تصمیم دولت ناروی مبنی بر کاهش سطح روابط دیپلماتیک با این گروه ابراز کرده است.

عبدالقهار بلخی، سخن‌گوی این وزارت امروز (جمعه، ۱۶ قوس) با نشر اعلامیه‌‌ای گفته است: «امیدواریم این‌گونه تصمیمات به امور داخلی کشورهای دیگر مرتبط نباشد.»

او افزوده است که تعامل دیپلماتیک زمانی مؤثر است که با وجود اختلاف دیدگاه، درک و احترام متقابل را تقویت کند.

سخن‌گوی وزارت خارجه‌ی طالبان گفته است: «دسترسی به خدمات قنسولی حق اساسی همه‌ی اتباع است. ما قویاً از همه‌ی طرف‌ها می‌خواهیم که این اصل را با روح همکاری بین‌المللی در اولویت قرار دهند.»

وزارت خارجه‌ی ناروی در واکنش به بستن انستیتوت‌های طبی به روی دختران از سوی طالبان، اعلام کرد که سطح روابط خود را با این گروه کاهش می‌دهد و درخواست آنان را برای در دست گرفتن کنترل سفارت افغانستان، نمی‌پذیرد.

اسپن بارت ایده، وزیر خارجه‌ی ناروی دیروز افزود که کشورش تنها یک «مقام افغان» را برای رسیدگی به «امور قنسولی، ویزا و مسایل فوری دیگر» خواهد پذیرفت.

او مشخص نیست نکرده است که این یک نفر از اعضای طالبان خواهد بود یا از دیپلمات‌های حکومت پیشین افغانستان.

سفارت افغانستان در ناروی پس از تسلط طالبان بر این کشور از سوی دیپلمات‌های حکومت پیشین اداره می‌شد، اما پس از اعلام طالبان مبنی بر عدم اعتبار اسناد و مدارک صادرشده و خدمات قنسولی سفارت‌ها و قنسولگری‌های افغانستان در شماری از کشورهای اروپایی به‌دلیل عدم تعامل با این گروه، در ۱۲ سپتامبر مسدود شد.