گفت‌وگوهای غیررسمی‌ طالبان و اعضای شورای عالی صلح

یک عضو شورای عالی صلح ‌گفته که گفت‌وگوهای غیررسمی‌میان برخی اعضای این شورا و نمایندگان گروه طالبان در قطر و عربستان سعودی صورت گرفته است. حبیب الله فوزی، دپیلومات پیشین رژیم طالبان و رییس فعلی کمیته‌ی روابط بین‎المللی شورای عالی صلح به بی بی سی گفت که این گفت‌وگوها به صورت «انفرادی» انجام شده است. او افزود: «من برای شما گفتم که در گذشته در جاهای مختلف تلاش‌های انفرادی صورت گرفته است. این وظیفه‌ی شورای عالی صلح است تا اعضای آن برای تامین صلح تلاش کنند، با برخی از افراد ملاقات‎هایی را انجام دهند و آن‌ها را تشویق به صلح کنند. اما تا حال ما موفق نشده‌ایم که به گونه‌ی رسمی ‌با طالبان مذاکره کنیم».

برخی رسانه‌های غربی پیش از این از قول آقای فوزی گزارش کرده بودند که برخی از اعضای شورای عالی صلح با ملا عباس استانکزی، از اعضای ارشد گروه طالبان در عربستان سعودی دیدار و درباره‌ی شرایط دو‌طرف برای آغاز رسمی‌ مذاکرات صلح، گفت‌وگو کرده‌اند. اما آقای فوزی در گفت‌وگوی خود با بی‌بی‌سی گفت: «مشخصا در مورد ملاقات ملا عباس خبر ندارم».

این دیپلومات پیشین رژیم طالبان افزود که باز شدن دفتری برای طالبان در قطر و شرکت آن‌ها در نشستی در مورد صلح در پاریس، نشانه‌ای از «انعطاف‌پذیری» طالبان است و این موضوع نشان می‌دهد که طالبان می‌خواهند شامل روند سیاسی شوند. به گفته‌ی او، این «انعطاف‌پذیری» طالبان امیدواری حکومت افغانستان را برای آغاز گفت‌وگوها و رسیدن به صلح بیش‌تر کرده است. آقای فوزی گفت که حکومت افغانستان در تلاش است تا گفت‌وگوی‌های غیررسمی‌ میان اعضای شورای عالی صلح و نمایندگان طالبان ادامه پیدا کند و این دیدارهای غیررسمی ‌سرانجام منجر به آغاز گفت‌وگوهای رسمی‌شود.

در همین حال، ملا عمر رهبر گروه طالبان در پیام عیدی خود نوشته که هدف از گفت‌وگو با آمریکایی‌ها که او آن‌ها را «اشغال‌گر» خوانده، این است که «به اشغال افغانستان خاتمه داده شود». رهبر گروه طالبان در پیام خود تاکید کرده که برای رسیدن به این هدف، به هیچ‌نوع مصلحت و سازش روی نخواهد آورد و از «مقررات علمای دینی و منافع ملی» نخواهد گذشت. ملا عمر گشایش دفتر طالبان در قطر را نشانه‌ای از موضع آزاد، مستحکم و ثابت این گروه دانسته؛ اما در باره‌ی گشایش مجدد آن و گفت‌وگو با دولت افغانستان هیچ‌اشاره نکرده است. در همین حال، برخی رسانه‌ها گزارش داده‌اند که ممکن است به عوض دفتر قطر، دفتری برای طالبان در جای دیگری برای گفت‌وگوهای صلح گشوده شود.

دیدگاه‌های شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *