بیرلشگن ملتلر تشکیلاتی‌: قیزلرنینگ تعلیم آلیشی تعقیقلنگن بیر پیتده، اۉغیل باله‌لرنینگ تعلیمده‌گی اشتراکی هم کمه‌یگن

اطلاعات روز
Photo: MOHSEN KARIMI / AFP

یونسکو و یونیسف تامانیدن نشر قیلینگن افغانستانده‌گی تعلیم حالتیگه عاید ینگی گزارشیگه کۉره‌، اۉرته‌ مکتبلرده قیزلرمینگ تعلیم آلیشی تعقیقلنگن بیر پیتده، اۉغیل باله‌لرنینگ تعلیمده‌گی اشتراکی هم کمه‌یگن.

گزارشگه کۉره‌، بیلیم یورتلرده تحصیل آله‌یاتگن اۉغیل محصللر سانی هم کمه‌یگن و ۲۰۲۶-ییلده اولرنینگ سانی ۲۰۱۹-ییلگه نسبتاً اوچدن بیر قِسمگه کم بۉلیشی تخمین قیلینماقده.

ایکّی تشکیلات‌نینگ افغانستانده‌گی تعلیم صفتی حقیده‌گی گزارشیده ایتیلیشیچه، مملکت هنوزگچه اساسي کۉنیکمه‌لرنی اېگه‌للش باره‌سیده جدّي معمالرگه دوچ کېلماقده. مکتبلرده اۉقووچیلر سانی‌نینگ کمه‌ییشی، بیلیم یورتلرده محصللر سانی‌نینگ قیسقریشی و تعلیم صفتی په‌سه‌ییشی بیلن بیر وقتده دیني مکتبلر سېزیلرلی درجه‌ده کېنگه‌یگن.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
بو مقاله نی اوله شینگ
بدون دیدگاه