گل آغی حکمت، مدیر تیم ملی والیبال افغانستان میگوید که آنان سالها تلاش کردند و در جامعهی سنتی افغانستان با تمام ممانعتهای جامعه مبارزه کردند تا ورزش کنند؛ اما اکنون بهدلیل تحولات اخیر و قیودات طالبان بیسرنوشت شدهاند.
معترضان گفتهاند که طالبان بر کرسیهای مدیریت کشور، «لمیده اما بهجای اینکه به فکر حل مشکلات مردم و چارهجویی برای رفع فقر و بیکاری باشند، تمام توانشان را برای ایجاد محدودیت بر زنان و دخالت در خصوصیترین امور شهروندان بهکار میبرند».
برگزارکنندگان این نمایشگاه، ابراز امیدواری میکنند که فرهنگ کتابخوانی در میان شهروندان ترویج یابد. آنان در عین حال جوانان را به مطالعه و کتابخوانی ترغیب میکنند.
او امروز (شنبه، ۱۷ ثور) در تویتی نوشته است که پرداختن مداوم طالبان به «کماهمیتترین» مسایل و نادیدهگرفتن بحران غذایی، صحت، آموزش و اقتصاد از دیگر چالش فرا راه حکومت طالبان است.
تحلیل و یادداشت
وی با اشاره به جمعی از مقامات طالبان از جمله عبدالحکیم شرعی سرپرست وزارت عدلیه، نورمحمد ثاقب سرپرست وزارت ارشاد، حج و اوقاف و محمدخالد حنفی سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر، افزود: «محافظهکاران افراطی در این دور پیروز شدند.»
ساره نبیل، مؤسس «مکتب انترنتی افغانستان» میگوید که پس از بازگشت مجدد طالبان به قدرت، به فکر افتاد که باید راهی برای آموزش دختران جستجو کند: «ما تلاش میکنیم که دختران به جای افراطیت آموزشهای جدید و عصری را فرا گیرند.»
طالبان تلفن زنان معترض را گرفته بودند و تحت نظر داشتند. آنان برای دسترسی یافتن به اطلاعات موجود در تلفن و یافتن اطلاعات تماس و سایر فعالیتها ابتدا کُد تلفن را گرفتند، اما به آن بسنده نکردند و بعد کُد و رمز عبور و تمام اطلاعات ضروری رسانههای اجتماعی راگرفتند.