سعادت: کمیسیون انتخابات درگیر مصلحت‌های سیاسی نشود

اطلاعات روز

اطلاعات روز: پس از تأخیر اعلام نتایج ابتدایی دور دوم انتخابات ریاست جمهوری، عبدالستار سعادت، رییس کمیسیون رسیدگی به شکایت‌های انتخاباتی، کمیسیون انتخابات را متهم به مصلحت‌‌گرایی کرد. او می‌گوید، کمیسیون انتخابات در اعلام نتایج ابتدایی انتخابات قانون را در نظر نگرفته و درگیر مصلحت‌های سیاسی شده است.

به گفته‌ی او، این اقدام کمیسیون مستقل انتخابات بر کار رسیدگی به شکایت‌ها نسبت به نتایج ابتدایی تأثیر‌گذار است. سعادت به بی‌بی‌سی گفت، کمیسیون‌های انتخاباتی باید مطابق قانون پیش بروند و نباید به مصلحت‌های سیاسی تن دهند. سعادت از کمیسیون‌ انتخابات خواسته است که از خود جدیت به خرج دهد و درگیر مصلحت‌های سیاسی نشود.

او اما می‌‌‌گوید، کمیسیون رسیدگی به شکایت‌های انتخاباتی برای جبران تأخیر اعلام نتایج ابتدایی انتخابات تلاش می‌کند، ولی در صورتی که شکایت‌ها در مورد این نتایج زیاد باشند، جریان رسیدگی به شکایت‌های انتخاباتی نیز زمان بیش‌تری را در بر‌می‌گیرد. سعادت گفت، کار کمیسیون‌های انتخاباتی فنی است و باید درگیر مصلحت‌ها نشو‌د.

رییس کمیسیون انتخابات در مورد این اظهارات سعادت واکنش نشان داده است. او می‌گوید، اگر یک موضوع از طریق مصلحت حل شود و بحران را کنترول کند، بهتر از آن است تا خون چند‌بی‌گناه بریزد و کسی قدرت را به‌دست بگیرد. نورستانی مشخص نکرده که منظورش از ریختن خون چیست، اما پیش از این انتقال قدرت در کشور معمولا از طریق خون‌ریزی صورت گرفته است.

رییس کمیسیون انتخابات این اظهارات را به روز چهارشنبه در یک نشست خبری در کابل بیان کرد. او هم‌چنان در این نشست از پا‌درمیانی دفتر هیأت معاونت سازمان ملل و معاون اول رییس جمهور کرزی در مسایل انتخاباتی استقبال کرد و گفت، امیداور است که این تلاش‌ها نتایج مثبت بدهند.

جنجال انتخاباتی پس از آن افزایش یافت که عبدالله عبدالله روابط خود با کمیسیون‌های انتخاباتی را ‌قطع کرد. او کمیسیون‌های انتخاباتی را متهم به تقلب کرد و گفت که دیگر به این کمیسیون‌ها اعتما ندارد. این نامزد ریاست جمهوری از سازمان ملل خواست که در روند انتخابات دخالت کند.

زمان اعلام نتایج ابتدایی انتخابات

نورستانی می‌‌گوید، نتایج ابتدایی دور دوم انتخابات ریاست جمهوری به دلیل شفافیت بیش‌تر به تأخیر افتاده است. به گفته‌‌ی او، کمیسیون انتخابات ابتدا آرای ۱۹۳۰ محل رای‌‌دهی در ۳۰ ولایت کشور را بررسی می‌کند. نورستانی افزود، کمیسیون انتخابات با پایان بررسی این محل‌ها، نتایج ابتدایی انتخابات را به تاریخ 16 سرطان اعلام می‌کند.

صدها محل‌ رای‌دهی در 30  ولایت کشور در حالی بررسی می‌شوند که گفته شده آرای ریخته شده در صندوق‌های آن بیش‌تر از نفوس محل‌ها بوده است. قرار بود نتایج ابتدایی دور دوم انتخابات به تاریخ 11 سرطان اعلام شود. طولانی شدن روند انتخابات بر اقتصاد کشور نیز صدمه وارد کرده و مردم خواهان به نتیجه رسیدن این روند اند.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه