طالبان: سیلاب طی یک ماه اخیر جان ۱۸۲ نفر را گرفته است

آذر
منبع: اوچا

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی طالبان می‌گوید که در یک ماه گذشته، ۱۸۲ نفر بر اثر سیلاب در افغانستان جان باخته و ۲۵۰ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

او امروز (پنج‌شنبه، ۳ سنبله) در یک نشست خبری تلفات و خسارات سیلاب‌های اخیر را همگانی کرد.

مجاهد گفت که در نتیجه سیلاب‌ها در یک ماه گذشته، سه هزار و ۱۰۹ خانه منزل به‌گونه‌ی کامل یا قسما تخریب شده است.

اکثریت‌ ولایت‌های افغانستان طی روزهای اخیر گواه سیلاب مرگ‌بار و ویرانگر بود.

دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) نیز می‌گوید که از ۱۶ تا ۲۱ آگست، سیلاب جان ۶۳ نفر را گرفته و ۱۱۵ نفر زخمی برجای گذاشته است. به گفته‌ این نهاد، ۳۰ نفر نیز بر اثر سیلاب ناپدید شده‌اند.

گفته شده است که ولایت لوگر با ۲۰ کشته بیشترین تلفات را متحمل شده است.

اوچا می‌گوید، تخمین زده می‌شود که حدود سه هزار و ۳۹۸ خانه نیز بر اثر سیلاب آسیب دیده یا ویران شده‌اند. تنها در لوگر سه هزار خانه آسیب دیده‌اند.

به گفته‌ اوچا، طبق گزارش‌ها در سال جاری، ۲۵۶ نفر در اثر سیلاب‌های ناگهانی در افغانستان جان خود را از دست داده‌اند. از این میان تنها ۱۱۸ نفر از اول ماه اگست تاکنون جان باخته‌اند.

دفتر هماهنگ‌کننده سازمان ملل می‌گوید که این آمار افزایش ۷۵ درصدی نسبت به تلفات سیلاب در سال ۲۰۲۱ را نشان می‌دهد.

به گفته‌ اوچا، در سال گذشته ۱۴۷ نفر جان خود را براساس سیلاب از دست داده‌ بودند. از جمله ۱۲۷ نفر تنها در یک رویداد در نورستان در ماه جولای سال گذشته جان باخته‌ بودند.

در کنار سیلاب، زمین‌لرزه نیز امسال خسارات و تلفات سنگین برجای گذاشته است.

در اواخر ماه جوزای سال جاری خورشیدی، زمین‌لرزه در ولایت‌های پکتیکا و خوست جان بیش از هزار نفر را گرفت.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه