وزیر دفاع آلمان وارد افغانستان شد

اطلاعات روز

اورزولا فون دیرلاین، وزیر دفاع جدید آلمان در یک دیدار غیر‌مترقبه وارد افغانستان شد. این در حالی است که ناتو و مقام‌های افغانستان تلاش می‌کنند تا چارچوب همکاری‌های خود را برای پس از 2014 تنظیم نمایند. خانم اورزولا فون دیر لاین، وزیر دفاع آلمان، پنج روز پس از تصدی این مقام به افغانستان آمد. فون دیر لاین صبح روز یک‌شنبه (1 جدی‌/ 22 دسامبر) به مرکز فرماندهی عملیات‌های مشترک در شهر مزارشریف رسید.
وزیر دفاع آلمان در مزار شریف گفت که او مشتاق است «تا آلمان آن‌چه را که در افغانستان آغاز کرده، تکمیل کند». او هم‌چنان افزود: «دست‌آوردهای زیادی در این‌جا (افغانستان) حاصل شده‌اند‌ و ما می‌خواهیم آن‌ها را حفظ کنیم». این دومین سفر یک وزیر دفاع آلمان به افغانستان در ده روز گذشته است. هفته‌ی پیش، توماس دیمیزیر، وزیر دفاع سابق آلمان به ‌کشور سفر کرده بود.
مزار شریف آخرین کمپ نیروهای آلمانی در افغانستان است که در آن بیش از 3800 سرباز آلمانی حضور دارند. در شرایط خاص شمار این نیروها تا 5350 تن رسیده است. خانم فون دیر لاین، 55 ساله و اولین وزیر دفاع زن در آلمان است. او پیش از کسب این مقام، وزیر کار بود.
روزهای گفت‌وگو بر سر خروج
سفر وزیر دفاع آلمان به افغانستان یک روز پس از آن انجام شد که مقام‌های ناتو مذاکرات خود را با هم‌تایان افغان خود آغاز کردند. این در حالی است که نمایندگان ائتلاف گفته‌اند که هیچ‌گونه طرحی با افغانستان امضا نمی‌شود تا هنگامی که این کشور موافقت‌نامه‌ی جداگانه و مستقیمی را با ایالات متحده نهایی نسازد.
اندرس فو راسموسن، دبیر کل ناتو تأیید کرد که مذاکرات بر سر «توافق‌نامه‌ی وضعیت نیروها» (SOFA) به منظور ترسیم نقش کلی نیروهای ائتلاف پس از سال 2014، آغاز شده است. راسموسن گفت که این مذاکرات برای «ماموریت آموزش، مشورت و همکاری» ناتو به نیروهای پولیس و اردوی ملی افغانستان حیاتی است. پیش از این، واشنگتن و کابل قرار بود که «موافقت‌نامه‌ی دوجانبه‌ی امنیتی» را امضا کنند، اما این مسئله به تأخیر افتاد و باعث کشیدگی بین حامد کرزی و امریکا گردید.
راسموسن در مورد آغاز گفت‌گو پیرامون «توافق‌نامه‌ی وضعیت نیروها» گفت: «من از آغاز این گفت‌وگوهای امروز استقبال می‌کنم… در همین حال تأکید می‌کنم که این توافق‌نامه نهایی نخواهد شد و امضا نخواهد گردید، تا وقتی که موافقت‌نامه‌ی دوجانبه‌ی امنیتی بین حکومت‌های افغانستان و ایالات متحده امضا نشود».
در همین حال، سخن‌گوی چاک هیگل، وزیر دفاع امریکا گفته است که او به خاطر آغاز مذاکرات بین ناتو و افغانستان «خوشنود» است.
فشار برای خروج کامل
امتناع حامد کرزی از امضای موافقت‌نامه‌ی دوجانبه‌ی امنیتی باعث خشم برخی از نمایندگان کانگرس امریکا شده است. آنان خواستار خروج کامل نیروها از افغانستان، در صورت عدم امضای موافقت‌نامه‌ی امنیتی شده‌اند. با توجه به وضعیت شکننده‌ی نیروهای امنیتی افغانستان، بیم آن می‌رود که در صورت خروج کامل نیروهای ناتو و امریکایی از این کشور، شورشیان طالبان دوباره قدرت بگیرند.
در صورت امضای موافقت‌نامه‌ی امنیتی، قرار است بین 8 تا 12 هزار سرباز خارجی برای آموزش و همکاری در افغانستان باقی بمانند. «دویچه وله»

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه