- شینهوا
ییتندرا دت آمولی از هند در کلاس درس به دانشجویان چینیاش یوگا آموزش میدهد، اما پس از کلاس، خودش دانشجو میشود.
آمولی که معلم یوگا در برنامهی تبادل فرهنگی میان چین و هند است، به تایچی (هنر رزمی چین باستان) علاقهمند است و اغلب از دانشآموزان و دوستان چینیاش دربارهی تایچی میآموزد.
چنین یادگیری متقابل (همآموزی) بین فرهنگها با کنفرانس گفتوگوی تمدنهای آسیایی که در پکن از ۱۵ تا ۲۲ مِی با تمرکز بر تنوع و مبادلات فرهنگی و یادگیری متقابل برگزار میشود، ممکن است به طور فزایندهای رایج شود.

کارناوال رنگارنگ
آسیا ۳۰ درصد کل مساحت خشکه و ۵۹ درصد جمعیت جهان را تشکیل میدهد و کانون مرکزی برخی از قدیمیترین تمدنهای جهان مانند چین، هند و بینالنهرین است.
امروزه قارهی آسیا به موتور محرک رشد اقتصاد جهانی تبدیل شده است. به گفتهی صندوق بینالمللی پول، بیش از یک-سوم تولید ناخالص داخلی جهان در سال ۲۰۱۸ سهم آسیا بوده است.
دیوید بارتوش استاد دانشگاه مطالعات خارجی پکن در اظهار نظری گفته است: «تمدنهای آسیایی نشان دادهاند که آنها متعلق به پایدارترین، باثباتترین و انعطافپذیرترین تمدنها هستند.»
در جریان یک هفته، کنفرانس گفتوگوی تمدنهای آسیایی جوانان، دانشگاهیان و مقامات دولتی را از ۴۷ کشور آسیایی و سایر قارهها و نیز اعضای سازمانهای جهانی را گردهم میآورد.
وبسایت رسمی این کنفرانس، تمدنهای آسیایی را در ستونی از تصاویر سایتهای میراث جهانی که از انگکور وات و تاج محل گرفته تا مجسمههای پارسی و رقصهای عربی را شامل میشود، به نمایش گذاشته است.
موضوع اصلی این کنفرانس مبادلات فرهنگی و یادگیری متقابل (همآموزی) میان تمدنهای آسیایی و ایجاد جامعهای با یک آیندهی مشترک است.
کارشناسان و متخصصان برای بحث در مورد مسائل مهم منطقهای و جهانی در شش میزگرد گردهم میآیند، در حالیکه هنرمندان جوان، دوستداران فیلم و سینما و علاقهمندان آشپزی و غذا میتوانند از «کارناوال فرهنگ آسیایی» در حاشیه کنفرانس لذت ببرند.
در طول هفته نمایشگاهها و جشنوارههایی به منظور برجستهکردن فرهنگ کشورهای مختلف آسیایی نیز برگزار میشود.

گفتمان قدرتمند
برای شانگ جیلای، دانشآموزی از چین و یکی از داوطلبان این کنفرانس، جشنوارهی غذا و هفتهی فیلم این کنفرانس چیزی است که او نمیتواند از دستش بدهد. او این کنفرانس را فرصتی برای گفتوگو میان جوانان میبیند.
شانگ میگوید: «اگر جوانان مثل ما بتوانند سایر فرهنگ را بهتر بشناسند و در اول زندگی از این فرهنگها بیاموزند، ما میتوانیم تفکر خودمان را که برای آیندهیمان سودمند باشد، شکل دهیم.»
او تمام و کمال برای خدمت به کنفرانس هفتهی آینده آماده است و بهعنوان یک دانشآموز زبان، امیدوار است که مهارتهای ترجمهاش به درک آسان فرهنگهای خارجی کمک کند.
در طی هفتهی کنفرانس گفتوگوی تمدنهای آسیایی، حکومتداری، تنوع فرهنگی، فرهنگ و گردشگری، حراست فرهنگی و وظایف جوانان، نفوذ جهانی تمدنهای آسیایی و یادگیری متقابل در شش میزگرد به بحث گرفته خواهد شد.
کوکو هلینگ رییس مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی میانمار و مهمان کنفرانس میگوید که این گفتمان میتواند درک متقابل و تشریک دانش میان تمدنهای آسیایی را تسهیل کند.
او میافزاید: «بدین ترتیب [این کنفرانس] میتواند به مقابله با مشکلات مختلفی که امروز به دلیل سوءتفاهمها و دانش غلط در مورد یکدیگر با آن مواجه هستیم، کمک کند.»

در دوران باستان، جادهی ابریشم به رشد تمدنهای آسیایی از غرب دور تا شرق دور نهتنها از طریق فراهمآوری زمینهی دادوستد کالاها و محصولات بلکه از طریق پخش ایدهها، فنآوری، فرهنگ و باورهای جدید نیز کمک کرد.
هلینگ میگوید که شاید از طریق بحث در کنفرانسِ گفتوگوی تمدنهای آسیایی، زمینهی همکاریهای آینده میان جوامع و تمدنهای مختلف فراهم شود.
شکوفایی تبادل فرهنگی
فان تای انگوک هان، دانشجوی تبادلی در پکن میگوید که تمرکز او در کنفرانس گفتوگوی تمدنهای آسیایی مسائل مرتبط به تبادلات آموزشی است.
در سالهای اخیر، تبادلات فرهنگی میان چین و کشورهای آسیایی به طور فزایندهای رایج شده است.
در سال ۲۰۱۵، اولین کالج یوگای چین-هند در دانشگاه یوننان مینزو در کونمینگ، مرکز استان یوننان در جنوبغرب چین تاسیس شد.
در سال ۲۰۱۷ با افزایش محبوبیت یوگا، کالج یوگای چین-هند ثبتنام برای دورههای کارشناسی ارشد را آغاز کرد.
در سال ۲۰۱۷، مجموعا ۱۸ هزار و ۸۰۰ دانشجوی خارجی برای تحصیل به یوننان رفتند. یوننان استان مرزی در جنوبغرب چین است و به عنوان دروازهای به جنوبشرق و جنوب آسیا عمل میکند.

نمایشهای تلویزیونی چینی نیز در کشورهای آسیایی مخاطبان جدید پیدا میکنند. از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸، ایستگاه تلویزیونی گوانگشی، منطقهای که با ویتنام هممرز است، بیش از ۱۳۰ قسمت از سریالهای تلویزیونی چینی، ۱۹۶ قسمت مستند و ۱۰۴ قسمت از انیمیشنهای چینی را به ویتنامی ترجمه و دوبله کرده است.
فونگتای هو پژوهشگر آکادمی علوم اجتماعی ویتنام میگوید: «چین و ویتنام فرهنگ مشابهی دارند. بسیاری از مسائل اجتماعی که در سریالهای تلویزیونی چینی برجسته میشوند، در میان ویتنامیها نیز تاثیرگذار است.»
فانتای انگوک هان نیز با اشاره به پوشش قومی و فرهنگ چای، شباهتهای فرهنگی میان دو کشور را تایید میکند.
فان میگوید: «ما کشورهای آسیایی باید دوستان نزدیک برای هم باشیم. دوستان برای تعمیق و تقویت پیوندهای شان باید بیشتر با هم معاشرت داشته و ارتباط برقرار کنند.»

دیدگاه بگذارید