آیساف: دست‌آوردهای خود را پس از 2014 حفظ می‌کنیم

اطلاعات روز

 مقام‌ها آیساف یا نیروی کمک به امنیت می‌گوید این نیروها در ده سال اخیر سرمایه‌گذاری‌های زیادی در افغانستان کرده‌اند و دست‌آوردهایی که در این مدت به وجود آمده‌اند، پس از سال 2014 حفظ می‌شوند. این نگرانی وجود دارد که اگر افغانستان و ایالات متحده‌ی امریکا موافقت‌نامه‌ی امنیتی را امضا نکنند، این کشور یک بار دیگر به میدان جنگ نیابتی بین کشورهای هم‌سایه تبدیل خواهد شد.

هینس فیلدمن، سخن‌گوی آیساف روز دوشنبه 21 اسد 1392 در یک کنفرانس خبری مشترک با سخن‌گوی وزارت داخله گفت: «شما همه می‌دانید که جامعه‌ی جهانی سرمایه‌گذاری بی‌سابقه‌ای در یک‌دهه‌ی گذشته کرده است. ما می‌خواهیم اطمینان حاصل کنیم که دست آوردهای ما در آینده نیز حفظ می‌شوند». سخن‌گوی آیساف گفت که نیروهای بین‌المللی به مجوز قانونی برای حضور در افغانستان، پس از سال 2014 نیاز دارند. آقای فیلدمن گفت که جامعه‌ی جهانی و دولت افغانستان برسر راه‌های قانونی حضور نیروهای بین‌المللی کار می‌کنند تا راه‌حلی برای آن پیدا کنند. او افزود که حکومت افغانستان و جامعه‌ی جهانی هردو تمایل دارند که این نیروها پس از 2014  نیز در افغانستان حضور داشته باشند. این در حالیست که قرار است تا پایان سال 2014 نیروهای بین‌المللی افغانستان را ‌ترک کنند. این مقام آیساف اطمینان داد که نیروهای امنیتی افغانستان توانایی تأمین امنیت این کشور را دارند.

به باور آقای فیلدمن، دشمنان افغانستان می‌خواستند در سال جاری چالش‌های بزرگی در برابر نیروهای امنیتی افغانستان خلق کنند، ولی توانایی نیروهای افغان به اندازه‌ای بلند رفته که می‌توانند با این تهدیدها مبارزه کنند. فیلدمن گفت: «شما دلایلی زیادی دارید که به نیروهای امنیتی تان افتخار کنید. آن‌ها در برابر خطرها می‌ایستند تا برای شما خدمت می‌کنند. ما شاهد پیش‌رفت‌ها هستیم و ما دیده‌ایم که نیروهای امنیتی در حال رشد اند».

نیروهای اردو و پولیس افغانستان در دوهفته‌ی اخیر عملیاتی را علیه پناه‌گاه‌های طالبان در ولسوالی ازره لوگر و حصارک ننگرهار انجام دادند. مقام‌های امنیتی افغانستان می‌گویند، پس از کشته شدن حدود 200 تن از جنگ‌جویان عرب، پاکستانی و طالبان توانسته‌اند پیروزمندانه حضور حکومت را در این ولسوالی‌ها تحکیم بخشند.

تمرکز بر شرق کشور

در همین حال وزارت داخله ‌می‌گوید، تلاش‌ها برای سرکوب طالبان در مناطق کوهستانی شرق کشور جریان دارد. برخی از ولسوالی‌ها در این ولایت‌ها بین طالبان و نیروهای امنیتی دست به دست شده و حضور سنگین طالبان در این مناطق به نگرانی بزرگی برای ساکنان این دو ولایت تبدیل شده است.

صدیق صدیقی، سخن‌گوی وزارت داخله در این کنفرانس گفت که قرار است در آینده‌ی نزدیک نیروهای پولیس محلی در ولسوالی‌های مرزی نورستان و کنر جابه‌جا شوند. سخن‌گوی وزارت داخله گفت، نورستان و کنر به دلیل هم‌مرز بودن با پاکستان، با چالش‌های بیش‌تری مواجه اند: «دشمن زیاد تلاش می‌کند که پوسته‌های ما را مورد حمله قرار دهد؛ اما خوش‌بختانه با توانی که نیروهای امنیتی ما در آن جا دارند، طالبان نتوانسته‌اند چالش‌های زیادی در کنر و نورستان باشند». براساس اظهارات سخن‌گوی وزارت داخله، قرار است پولیس محلی در این دو ولایت توسط هلی‌کوپتر انتقال داده شوند؛ زیرا به گفته‌ی او، انتقال این نیروها به دلیل صعب‌العبور بودن دره‌ها، دشوار است.

نفوذ طالبان در ولسوالی‌های مرزی نورستان و کنر هم‌واره بر سر زبان‌ها بوده است. مقام‌های امنیتی کشور می‌گویند که طالبان از طریق نورستان می‌توانند به ولایت‌های کاپیسا و بدخشان نفوذ کنند و امنیت این ولایت‌ها را نیز تهدید نمایند.

 

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه