روز خبرنگار؛ «شورای مقاومت ملی»: آزادی بیان در افغانستان مفهوم خود را از دست داده است

اتاق خبر
Photo: @ BillionPhotos / Freepik

«شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان» می‌گوید که آزادی بیان، آزادی رسانه و اطلاع‌رسانی آزاد در افغانستان مفهوم خود را از دست داده است و ما در «تاریک‌ترین» مقطع تاریخ کشور به‌سر می‌بریم.

این شورا امروز (یک‌شنبه، ۲۷ حوت) با نشر اعلامیه‌‌ای به‌مناسبت «روز ملی خبرنگار» گفته است که پس از تسلط طالبان، افغانستان از نگاه آزادی بیان به نقطه‌ی صفر برگشته و جو خفقان‌آور کنونی مجال نفس‌کشیدن را از اهالی رسانه گرفته است.

در اعلامیه‌ی این شورا آمده است: «درحالی‌که سه سال قبل در افغانستان شمار زیادی از رسانه‌های تصویری، صوتی و چاپی به‌طور آزادانه فعالیت می‌کردند، اکنون تنها چند رسانه‌ی محدود به فعالیت ادامه می‌دهند که آن‌ها نیز توان بازگویی حقایق و واقعیت‌های تلخ کشور را ندارند.»

این شورا گفته است که در سه سال اخیر اکثریت قاطع خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای افغانستان را ترک کرده‌اند که یک ضربه‌ی بزرگ به پیشرفت و ترقی کشور است.

«شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان» گفته است که طالبان اکنون تمام راه‌های اطلاع‌رسانی آزاد را در افغانستان بسته‌اند، اما امیدوار هستند که رسانه‌های آزاد با استفاده از سهولت‌های عصر ارتباطات و تکنالوژی افغانستان را فراموش نکنند و روایت‌های انسانی را زنده نگه دارند.

دولت افغانستان در سال ۱۳۹۷ خورشیدی روز بیست‌وهفتم حوت را به‌عنوان «روز ملی خبرنگار» تصویب و اعلام کرد.

در زمان حکومت پیشین از این روز با برگزاری مراسم‌های مختلف از سوی نهادهای حامی رسانه‌ها و حکومت، تجلیل می‌شد و دست‌آوردها و چالش‌های رسانه‌ها و خبرنگاران نیز به بررسی گرفته می‌شد.

از زمان تسلط دوباره‌ی طالبان بر افغانستان، از این روز تجلیل گسترده نمی‌شود، هرچند شماری از مقام‌ها و سخن‌گویان طالبان به این مناسبت پیام‌هایی منتشر می‌کنند‌.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه