پروازهای بیش از هزار و ۶۰۰ پناه‌جوی افغانستانی به امریکا به دستور ترمپ لغو شد

آذر
U.S. Embassy, Philippines via AP

یک مقام امریکایی و یکی از مدافعان برجسته‌ی اسکان مجدد پناهندگان گفته‌اند که پروازهای هزار و ۶۶۰ شهروند افغانستان که توسط دولت ایالات متحده برای اسکان مجدد در امریکا پذیرفته شده بودند، با دستور دونالد ترمپ لغو شده است.

به گزارش رویترز، این افراد شامل کودکان زیر سن قانونی بدون همراهی است که در انتظار پیوستن به خانواده‌های خود در ایالات متحده هستند و همچنین پناه‌جویانی که در معرض خطر انتقام‌جویی طالبان قرار دارند، زیرا آنان برای دولت سابق افغانستان تحت حمایت ایالات متحده جنگیده‌اند.

شاون ون دایور، رییس ائتلاف حامی پناه‌جویان موسوم به «افغان ایوک» و منبع دیگر گفتند که تصمیم ایالات متحده هزاران افغانستانی دیگر را که برای اسکان مجدد به‌عنوان پناهنده در ایالات متحده تأیید شده‌اند اما هنوز پروازهایی از افغانستان یا پاکستان همسایه برای آنان تعیین نشده است، در هاله‌ای از ابهام قرار می‌دهد.

کاخ سفید و وزارت امور خارجه که بر برنامه‌های پناهندگان ایالات متحده نظارت می‌کنند، بلافاصله به درخواست‌ها برای اظهارنظر پاسخ ندادند.

وان دایور گفته است: «افغان‌ها و مدافعان آنان وحشت دارند. امروز مجبور شدم چهار بار تلفنم را شارژ کنم زیرا خیلی‌ها با من تماس می‌گیرند.»

او درباره‌ی تماس با تیم انتقالی ترمپ گفت: «ما به آنان هشدار دادیم که قرار است این اتفاق بیفتد، اما آنان به هر حال این کار را کردند. امیدواریم در این باره تجدید نظر کنند.»

سازمان وندایور اصلی‌ترین ائتلافی است که با دولت ایالات متحده برای تخلیه و اسکان مجدد پناه‌جویان افغانستان در آن کشور از زمان تصرف کابل توسط طالبان همکاری می‌کند.

از زمان خروج نیروهای امریکایی از کابل، نزدیک به ۲۰۰ هزار شهروند افغانستان توسط دولت جو بایدن، رییس‌جمهور پیشین امریکا، به ایالات متحده منتقل شده‌اند.

انتظار می‌رود یکی از ده‌ها فرمان اجرایی که ترمپ پس از ادای سوگند برای دومین‌بار در روز دوشنبه امضا کند، برنامه‌های پناهندگان امریکا را برای حداقل چهار ماه به حالت تعلیق درآورد.

وب‌سایت جدید کاخ سفید اعلام کرد که ترمپ «بعد از این‌که جوامع مجبور شدند جمعیت زیادی از مهاجران را در خود جای دهند، اسکان مجدد پناه‌جویان را به حالت تعلیق در می‌آورد و امنیت و منابع جامعه را تحت فشار قرار می‌دهد».

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه