مارکو روبیو، وزیر خارجهی امریکا میگوید که این کشور در حال بررسی شناسایی طالبان بهعنوان یک سازمان تروریستی خارجی است.
او امروز (چهارشنبه، ۳۱ ثور) در نشست استماعیه کمیتهی روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا گفت که تصمیم در این مورد با توجه به سیاستهای آیندهی امریکا در قبال افغانستان اتخاذ خواهد شد.
مارکو روبیو که به سؤالات تیم بورچت، عضو مجلس نمایندگان امریکا پاسخ میداد، گفت: «ما کاملا آگاه هستیم که آنان [طالبان] چه کسانی هستند و در گذشته چه کارهایی انجام دادهاند.»
وزیر خارجهی امریکا گفت که ایالات متحده اخیرا پیشرفتهایی در ارتباط با طالبان داشته و چند نفر از شهروندانش را آزاد کرد.
او افزود که آنان میخواهند «همکاری بیشتری» از جانب طالبان ببینند و از جمله به همکاری دربارهی هدف قراردادن القاعده اشاره کرد.
مارکو روبیو همچنین دربارهی وضعیت امنیتی افغانستان گفت وزارت دفاع امریکا پیوسته وضعیت این کشور را بهمنظور دفع تهدیدهای احتمالی تروریستی، تحت نظر دارد.
او اضافه کرد یکی از دلایل عدم بازشدن سفارت امریکا در کابل، عدم اطمینان در مورد امنیت پرسنل این سفارت است.
وزیر خارجهی امریکا گفت که رییسجمهور این کشور از وضعیت افغانستان آگاه است و نمیخواهد این کشور بار دیگر به محل حمله به منافع امریکا تبدیل شود.
وزیر خارجهی امریکا همچنین در پاسخ به سؤالی در مورد صدور ویزا به امرالله صالح، معاون پیشین ریاستجمهوری افغانستان گفت که صدور این ویزا را در چارچوب منافع ملی امریکا بررسی خواهد کرد.
تیم بورچت، عضو مجلس نمایندگان امریکا پیش از این خواستار شناسایی طالبان بهعنوان یک سازمان تروریستی شده بود و از امرالله صالح دعوت کرده بود که در واشنگتن با او دیدار کند.
طالبان در حال حاضر در فهرست گروههای تروریستی امریکا قرار ندارند، اما شبکه حقانی که اکنون بخشی از طالبان است، در این فهرست قرار دارد.
بااینحال، امریکا در ماههای اخیر جایزه ده میلیون دالری بر سر سراجالدین حقانی، رهبر شبکه حقانی و سرپرست وزارت داخلهی طالبان را در بدل رهایی یک شهروند زندانیاش، برداشته است.