زنان افغان برای پایان دادن به خیابان آزاری از تکنالوژی استفاده خواهند کرد

اطلاعات روز

اطلاعات روز: اداره انکشاف بین‌المللی ایالات متحده امریکا (USAID) در افغانستان در «برنامه زنان در اقتصاد (WIE) پروژه پروموت» خود سه تن از زنان افغان که بهترین مفکوره‌ها را برای ساخت یک نرم افزار (اپلیکیش) مبایل جهت کمک به زنان در مقابله با خیابان آزاری در افغانستان پیشکش کرده‌اند، قدردانی کرده است.
این اداره روز یک‌شنبه در خبرنامه‌ای نوشته است: «این نرم افزارها که در جریان اولین مسابقه‌ی کُدنویسی برنامه زنان در اقتصاد اداره انکشاف بین‌المللی امریکا طراحی شده‌‌اند، به زنان امکان می‌دهند تا وقوع خیابان آزاری و محل وقوع آن را در همان لحظه گزارش دهند، یا دوستان، اعضای خانواده یا سایر کاربران نرم افزار را از طریق پیام کتبی مطلع ساخته و تقاضای کمک نمایند.»
خبرنامه افزوده که برنامه «زنان در اقتصاد» این اداره در همکاری با نهاد «کُد ویکند»؛ نهاد طراحان نرم افزار در افغانستان، مسابقه کدنویسی را برگزار کرده‌اند. 9تیم طراحی نرم افزار از سراسر کشور طرح‌ها و مفکوره‌های خود را برای اپلیکیش‌های مبایل برای مبارزه با خیابان آزاری در این رقابت ارائه کرده‌اند.
براساس خبرنامه، فاطمه شفایی و الینا نیکو طراحان نرم‌افزار«حریم» و فرشته حبیب‌زی طراح نرم‌افزار «جامعه امن» برندگان این مسابقه کد نویسی شدند. این سه کُد نویس یک تیم را تشکیل خواهند داد و برای طراحی یک اپلیکیش کامل و بی‌عیب بودجه معادل 4400 دالر امریکایی دریافت خواهند کرد.
هربرت اسمیت، رییس اداره انکشاف بین‌المللی امریکا در افغانستان گفته است که خیابان آزاری از رایج‌ترین اشکال سوء رفتار می‌باشد و حکومت ایالات متحده نسبت به محو خشونت علیه زنان متعهد می‌باشد.
آقای اسمیت افزوده: «ما امیدواریم که این تکنالوژی برای زنان افغان یک ابزار ارزشمندی را برای فایق آمدن بر معضل خیابان آزاری که در زندگی روزانه خویش با آن مواجه هستند، قرار دهد و موجب کاهش خشونت علیه زنان در این جامعه شود.»
جمشید هاشمی، مؤسس نهاد «کُد ویکند» گفته است یک نرم‌افزار قابل دانلود در مبایل، زنان را کمک خواهند کرد تا با این نوع از بی‌عدالتی اجتماعی در جامعه افغانی مبارزه کنند.
زنان در افغانستان با انواع خشونت از جمله خیابان آزاری مواجه‌اند. شمار زیاد زنان از عمل زشت خیابان آزاری متضرر شده که در آینده زندگی آن‌ها تأثیر بد برجا گذاشته است.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه