یک مکتب مهندسی به خاطر خنثا‌سازی ماین‌های کنار سرک افتتاح شد

وزارت داخله به خاطر کاهش تلفات نظامی و ملکی در انفجار ماین‌های کنار سرک در کشور، یک مکتب مهندسی را افتتاح کرد. این مکتب به روز چهارشنبه در محفلی با حضور نمایند‌گان وزارت داخله، شورای امنیت ملی و آیساف در کابل گشایش یافت.
محمد انور پیغام، رییس مهندسی وزارت داخله می‌گوید که افتتاح این مکتب می‌تواند در جلوگیری از تلفات نظامی و ملکی در کشور مؤثر تمام شود: «به اساس نیازمندی و شرایط امنیتی کشور که یگانه تهدید سد راه پیشرفت نیروهای امنیتی مواد انفجاری جاسازی شده بود که رهبری وزارت داخله با تفاهم جامعه‌ی جهانی متوجه این مشکل شد تا ما بتوانیم همین مرض مهلک آی‌ای‌دی یا مواد انفجاری جاسازی شده را که افغانستان و منطقه را با تهدید مواجه ساخته، سطح تهدید آن را کاهش بدهیم».
این مکتب به مصرف 9 میلیون و چهار صد هزار دالر از کمک‌های جامعه‌ی جهانی تأسیس شده که سالانه شصت نفر در آن آموزش‌های مسلکی در بخش خنثا‌سازی مواد انفجاری و ماین‌های کنار سرک را فرا می‌گیرند. با آن‌که اکادمی پولیس گفته است، در هشت سال گذشته برای بیش از سه صد تن از نیروهای پولیس طریقه‌ی خنثا‌سازی ماین‌های کنار سرک و سایر مواد انفجاری را در بیش از 60 تیم کاری آموزش داده، اما مسئولان وزارت داخله آن را کافی نمی‌دانند.
آنان می‌گویند، با توجه به میزان تهدیدات مخالفان در بخش ماین‌گذاری‌ها ضرورت است تا بیش‌تر از پیش به این بخش‌ توجه صورت گیرد. در عین حال آیساف یا نیروهای کمک به امنیت گشایش این مکتب را در کاهش تلفات نظامیان افغان مؤثر می‌داند.
دین میلنر، یکی از فرماندهان آیساف در مورد مؤثریت گشایش این مکتب گفت: «دقیقاً شما می‌دانید که یک جنگ مغلق است. نیروهای ایتلاف، سربازن کانادا، امریکا، بریتانیا و جرمن‌ها همه در حالی یک مبارزه‌ی مشکل با پدیده‌ی ماین‌های جاسازی شده می‌باشند و حالا سربازان افغان آموزش‌های مسلکی را فرا می‌گیرند و در آینده می‌توانند که مواد انفجاری جاسازی شده را دلیرانه شناسایی و خنثا کنند و دقیقاً که آن‌ها دست‌آوردهای خوبی برای آینده‌ی کشور خود خواهند داشت».
این مکتب مهندسی در حالی گشایش یافته که به اساس معلومات مسئولان وزارت داخله، در دوسال گذشته بیش از هشتاد درصد از تلفات در کشور ناشی از انفجار ماین‌های کنار سرک بوده است. شورای امنیت ملی ریاست جمهوری ‌هم اعلام کرده که نیروهای افغان، به‌خصوص پولیس را در راستای خنثا‌سازی ماین‌ها و سایر مواد انفجاری‌ کمک می‌کند. به اساس گزارش‌ها، در بیش از یک‌دهه‌ی گذشته صد‌ها غیرنظامی نیز در افغانستان قربانی انفجار همین ماین‌های کنار سرک شده‌اند. «آزادی»

دیدگاه‌های شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *