هیأت شورای عالی صلح برای دیدار با نمایندگان طالبان به دوبی رفت

اطلاعات روز

اطلاعات روز: هیأتی متشکل از شورای عالی صلح و حکومت برای مذاکره با مقام‌های طالبان به دوبی سفر کرد. یک منبع که خواسته نامش فاش نشود، به رویترز گفته است، هیأتی متشکل از شورای عالی صلح و حکومت افغانستان در این سفر بامقام‌های طالبان در مورد آغاز عملی گفت‌وگوهای صلح گفت‌وگو می‌کند.
این در حالی است که پیش‌تر شورای امنیت ملی و مقام‌های وزارت امور خارجه‌ی کشور از اعلامیه‌ی طالبان حمایت و استقبال کردند. معتصم آغا‌جان، از رهبران گروه طالبان چندی پیش با نشر پیامی گفته بود که این گروه برای اجرای گفت‌و‌گوهای عملی صلح آمادگی گرفته است. این پیام طالبان در نشست شورای امنیت ملی وسیله‌ی‌ ارزنده و مؤثر برای ختم بحران کنونی در کشور عنوان شده بود. وزارت خارجه‌ی کشور نیز از این اقدام طالبان استقبال کرده و از دیگر مخالفان دولت خواسته بود که به واقعیت‌ها پی‌ برده و در راه آغاز گفت‌و‌گوهای عملی صلح قدم بردارند.
با این حال، رویترز به نقل از یک مقام‌ دولتی گزارش داده که شماری از رهبران طالبان به‌نحوی به گفت‌وگو با مقام‌های حکومت علاقه‌مندی نشان داده‌اند. هم‌چنان گفته می‌شود، هیأتی متشکل از شورای عالی صلح و حکومت که به‌تازگی به دوبی سفر کرده، با مقام‌های طالبان روی چهارچوب‌ آغاز مذاکرات صلح گفت‌وگو می‌کنند.
این در حالی است که چند روز پیش شهر دوبی امارات متحده‌ی عرب، میزبان نشست چند مقام بلند‌پایه‌ی فعلی و سابق گروه طالبان بود. در این نشست، شش وزیر زمان حاکمیت طالبان، به‌شمول معتصم آغاجان شرکت داشتند. او پس از نشست با سران طالبان، اعلامیه‌‌ای را به نشر رساند و در آن آمده است، همه‌ی اشتراک کنندگان این نشست بر ضرورت آغاز عملی مذاکرات صلح تأکید کردند. معتصم آغاجان در زمان حاکمیت طالبان وزیر مالیه‌ی این گروه بود.
این چندمین باری‌ است که دولت افغانستان به چنین کوشش‌هایی دست می‌زند، اما تا‌به‌حال هیچ‌یکی از نشست‌ها به طور کلی مؤثر واقع نشده‌اند. اما حکومت همواره حلقات استخباراتی پاکستان را موانع اصلی بر سر راه مذاکرات صلح عنوان می‌کند. دو روز پیش سخن‌گوی وزارت خارجه گفته بود، زمانی که پیشرفت‌هایی در مورد روند صلح میان افغانستان و طالبان صورت می‌‌گیرد، حداقل استخبارات کشورهای همسایه و به‌خصوص پاکستان آن را مختل نکنند.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه