وزارت صحت عامه درباره‌ی «دید و بازدید در روزهای عید» به مردم هشدار داد

ابوذر ملک‌نژاد
ابوذر ملک‌نژاد
ابوذر ملک نژاد متولد 1373 خورشیدی است. او در دانشگاه کابل خبرنگاری خوانده است. از چهار سال به این طرف فعالیتش را در حوزه‌ی کار رسانه‌یی...

همزمان با فرارسیدن عید قربان، وزارت صحت عامه‌ی کشور از مردم می‌خواهد که به‌منظور جلوگیری از انتشار بیشتر ویروس کرونا، از دید و بازدید در روزهای عید خودداری کنند، در غیر آن پس از عید بر فرش غم خواهند نشست.

وحید مجروح، سرپرست وزارت صحت عامه که امروز (یک‌شنبه، ۲۷ سرطان) در یک نشست خبری در کابل صحبت می‌کرد، همچنین از شهروندان کشور خواست که به رهنمودهای صحی این وزارت عمل کرده و از طریق پیام و تماس‌های تلفنی برای فامیل‌ها‌ی‌شان و نیز مردم افغانستان صحت، سلامتی و صلح آرزو کنند.

آقای مجروح افزود که با دید و بازدیدهای عیدی، حضور در مکان‌های مزدحم، روبوسی و مصافحه زمینه‌ی انتشار سریع ویروس و در عین زمان ابتلا و مرگ و میر پدران و مادران به این ویروس فراهم می‌شود.

سرپرست وزارت صحت عامه گفت که در حال حاضر ۵۰ تا ۸۵ درصد بسترها در شفاخانه‌های ویژه‌ی کرونا در کابل و ولایات از مریضان کرونایی پُر است. او گفت که وضعیت بیشتر مریضان وخیم است و امید رفتن شماری از آنان به خانه خیلی کم است.

در همین حال، وحید مجروح گفت که بیشترین بیماران کرونایی در ولایت‌های زابل، تخار، فاریاب، هرات، فراه، خوست، پکتیکا و غور شناسایی می‌شوند. او ضمن ابراز نگرانی در این مورد، همچنین گفت که در یک هفته‌ی گذشته درصدی موارد مثبت ویروس کرونا در کشور بین ۳۸.۵ تا ۴۹.۷ درصد بوده است.

مجروح گفت که براساس آمارها، در شماری از ولایات کاهش تدریجی و اندک موارد مثبت کرونا مشاهده شده است، اما هنوز هم تهدید پابرجاست و وزارت صحت نگران رعایت نشدن اصول وقایه و بهداشت و امکان ابتلای بیشتر شهروندان به کرونا است.

به‌گفته‌ی مجروح، شیوع کرونا «آرام آرام» سیر نزولی به خود می‌گیرد، اما کوچک‌ترین اشتباه می‌تواند یک قله‌ی دیگری را ایجاد کند. او از ولایت‌های لغمان، کنر و ننگرهار به‌عنوان نمونه یاد کرد که در هفته‌ی یازدهم میزان ثبت موارد مثبت کرونا کاهش یافته بود، اما دوباره سیر صعودی به خود گرفته است.

سرپرست وزارت صحت عامه در جریان صحبت‌هایش گفت که موج چهارم ویروس کرونا در راه است و در صورتی که احتیاط نشود و بین موج‌های سوم و چهارم کرونا فاصله‌ی زمانی برای آماده‌سازی سیستم وجود نداشته باشد، ممکن است شفاخانه‌ها نتواند به سیلی از مریضان کرونایی رسیدگی کنند.

وحید مجروح در کنار همکاری مردم، بر تطبیق واکسین به‌عنوان راه‌حل یاد کرد. او گفت که به زمان و منابع کافی برای استفاده از واکسین نیاز است.

مجروح افزود که در حال حاضر روزانه بین ۳۵ تا ۴۵ هزار دوز واکسین کرونا در سراسر افغانستان تطبیق می‌شود، اما در برخی ساحات کشور چالش‌های امنیتی در برابر تطبیق واکسین قرار دارد.

آقای مجروح گفت که هدف برای بعد از عید قربان تطبیق ۶۰ تا ۸۰ هزار دوز واکسین کرونا در یک روز است و در گام بعدی در صورتی که منابع واکسین افزایش یابد، میزان تطبیق واکسین به ۱۰۰ هزار دوز در روز برسد.

سرپرست وزارت صحت عامه گفت که قرار است بعد از عید قربان ۱.۸ میلیون دوز واکسین «جانسون و جانسون» از امریکا، یک میلیون دوز واکسین کرونا از چین و ۲۵۰ هزار دوز واکسین استرازنکای کمک دانمارک از طریق برنامه کواکس به افغانستان برسد.

مجروح گفت که وزارت صحت برنامه دارد از طریق کواکس در ابتدای سال ۲۰۲۲ میلادی ۱۲ میلیون دوز واکسین کرونا را با قیمت مناسب خریداری کند. او علاوه کرد که اداره تدارکات ملی نیز در حال تدارک واکسین از طریق منابع دیگر است.

با این حال، مجروح گفت که واکسین زمانی کمک می‌کند که مردم همکار وزارت صحت باشند تا برای آماده‌سازی سیستم، بین موج‌های سوم و چهارم یک فاصله‌ی زمانی ایجاد شود.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه