ذبیحالله مجاهد، سخنگو و معین امور نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ گروه طالبان میگوید که اگر کشورهای جهان و بهویژه امریکا میخواهند از خاک افغانستان تهدید نشوند، باید این گروه را بهعنوان «یک جهت مسئول» بهرسمیت بشناسند.
ذبیحالله مجاهد که امروز (شنبه، ۸ عقرب) در یک نشست خبری در شهر کابل صحبت میکرد، گفت طالبان زمانی دفع تهدیدات علیه کشورهای جهان از افغانستان را مکلفیت خود میدانند که از سوی این کشورها بهرسمیت شناخته شوند.
او افزود: «بهرسمیتشناختن افغانستان (طالبان) نیازمندی دوجانبه است.»
سخنگوی طالبان تأکید کرد که طالبان تنها نیازمند بهرسمیتشناختن توسط کشورها نیست، بلکه کشورها هم نیاز دارد تا این گروه را بهرسمیت بشناسند.
از سویی هم، او گفت که جنگ این گروه در گذشته با کشورهای جهان از جمله امریکا هم روی همین مورد بوده است. ذبیحالله مجاهد تأکید کرد: «در گذشته هم که با امریکا جنگ داشتیم، علت آن این بود که آنها (امریکا)… ما را به رسمیت نشناختند.»
او در ادامه افزود که اکنون هم بهرسمیتنشناختن طالبان توسط کشورهای جهان سبب دوام مشکلات در افغانستان، منطقه و جهان خواهد شد.
با این حال، او تأکید کرد که کشورهای جهان بهزودی این گروه را بهرسمیت خواهند شناخت.
سخنگوی طالبان گفت که این گروه در تلاش است تا کشورها برای بهرسمیتشناختن این گروه پیشگام شوند. او تأکید کرد: «[در نشست مسکو] کشورها ما را بهگونهی غیرمستقیم حکومت خطاب کردند.»
همچنین ذبیحالله مجاهد گفت که سایر کشورها هم «مجبور» خواهند شد تا طالبان را بهرسمیت بشناسند.
از سویی هم، او افزود که این گروه تمامی شرایط را برای بهرسمیتشناختن تکمیل کرده است. مجاهد اما در پاسخ به پرسش یک خبرنگار در مورد ممنوعیت رفتن دختران بالاتر از صنف هفتم به مکتب و زنان شاغل به کارشان و تأثیر آن بر بهرسمیت شناختن این گروه گفت که این موضوع یک مسألهی داخلی است و ربطی در بهرسمیتشناختن این گروه ندارد.
او همچنین شرطگذاشتن این موضوع را مداخلهی کشورهای خارجی در امور داخلی افغانستان بهرهبری طالبان خواند.
از سویی هم، او در بخشی از صحبتهایش گفت که این گروه از تمامی کشورها خواسته تا نمایندگی سیاسیشان را در افغانستان فعال کنند. ذبیحالله مجاهد اما تأکید کرد که طالبان به هیچ کشوری اجازه نخواهند داد تا پایگاه نظامی در افغانستان ایجاد کنند.
نیروهای گروه طالبان در تاریخ ۲۴ اسد پس از فرار اشرف غنی از افغانستان، وارد شهر کابل و سپس ارگ ریاستجمهوری شدند. هنوز هیچ کشوری این گروه را بهرسمیت نشناخته است.