خودکشی یا فرزندفروشی؛ انتخاب مرد تنگ‌دست غوری کدام است؟

اطلاعات روز

یک کارمند پیشین معارف غور به‌دلیل فقر و گرسنگی دختر خردسال‌اش را به فروش گذاشته است. عبدالرحیم ۸۰ ساله که اکنون در گوشه‌ای از شهر فیروزکوه، مرکز ولایت غور زندگی می‌کند، می‌گوید که فقر و تنگ‌دستی او را مجبور کرده تا دختر خردسال خود را به فروش بگذارد.

این مرد کهن‌سال که سرپرستی خانواده ۱۵ نفری‌اش را به دوش دارد، می‌گوید که اکنون نانی برای خوردن و چیزی برای گرم‌کردن خانه‌ی‌شان در این فصل سرما ندارند. می‌گوید که دو پسرش در صفوف نیروهای امنیتی پیشین خدمت می‌کردند و در جریان درگیری‌ها کشته شده‌اند. عبدالرحیم از فرزندان پسرانش [نوادگان] نیز سرپرستی می‌کند.

او می‌گوید: «مشکلات که دامنگیر مه/من شد دیگر چاره برایم عصر شد، که من خودکشی کنم یا کودکان خود را بفروشم، اگر خودکشی می‌کردم که باز این‌ها به دشت می‌ماندند، پس مجبور شدم که همی دختر ده‌ساله‌ام به‌نام عزیزه را به فروش بگذارم.»

عبدالرحیم می‌گوید که دختر خردسال‌اش را از سه ماه بدینسو به ۱۰۰ هزار افغانی به فروش گذاشته است، اما تا هنوز خریداری برایش یافت نشده است.

فاطمه، مادر این دختر خردسال می‌گوید که به‌دلیل فقر و گرسنگی مجبور شدند دختر ده‌ساله‌ی‌شان را جهت زنده‌ماندن اعضای خانواده‌ی‌شان به‌فروش بگذارند.

او می‌گوید: «اعضای خانواده‌ی ما پانزده نفر است و نان‌آور هم کسی  نیست، از مجبوری همی دخترک ده‌ساله را به فروش گذاشتیم، چون نداشتیم چیزی، کسی به گدایی به ما چیزی نمی‌داد، مواد سوخت نداریم، نان خوردن نداریم، خودم هم از چشم‌ها ضعیف هستم و گدایی کرده هم نمی‌توانم.»

در کنار عبدالرحیم، ده‌ها خانواده‌ی آواره، بی‌بضاعت و نیازمند دیگر در ولایت غور وجود دارد که در وضعیت دشواری شب و روزشان را می‌گذرانند.

عبدالرحیم در بست‌های آموزگاری، آمریت مکتب، عضو نظارت و آمریت نظارت تعلیمی در چوکات ریاست معارف ولایت غور در حکومت پیشین ایفای وظیفه کرده و اکنون بازنشسته شده است.

از سوی هم، مسئولان محلی طالبان در غور به فروش‌گذاشتن کودکان به‌دلیل فقر و تنگ‌دستی را در این ولایت رد می‌کنند.

عبدالواحد حماس، سخن‌گوی والی غور می‌گوید که تیم‌های نهادهای کمک‌کننده در شهر و ولسوالی‌های این ولایت فعالند و خانواده‌های نیازمند و بی‌بضاعت را شناسایی و برای‌شان کمک‌رسانی می‌کنند.

او به روزنامه اطلاعات روز گفت: «در مورد این‌که در ولایت غور کسی از فقر و تنگ‌دستی فرزندان‌شان را به فروش گذاشته باشد واقعیت ندارد، ملت همیشه مشکلات خود را با مسئولان در جریان می‌گذارند و مسئولین هم کوشش می‌کنند برای‌شان کمک‌رسانی کنند.»

این درحالی است که چندی قبل چندین خانواده‌ی دیگر نیز به دلیل فقر و گرسنگی کودکان خردسال‌شان را به فروش گذاشته بودند.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه