مقام‌های امریکایی و طالبان برای اولین‌بار پس از کُشته‌شدن الظواهری دیدار کردند

آذر
عکس: آرشیف

رسانه‌های امریکایی گزارش داده‌اند که برای نخستین‌بار مقام‌های این کشور پس از کشته‌شدن ایمن الظواهری، رهبر القاعده در کابل با هیأت طالبان در دوحه دیدار کرده‌اند.

به گزارش سی‌ان‌ان، دولت امریکا معاون سازمان استخبارات این کشور (سیا) و مقام ارشد وزارت امور خارجه در امور افغانستان را برای گفت‌وگو با هیأت طالبان که شامل عبدالحق وثیق، رییس استخبارات این گروه است، فرستاده است.

دو طرف دیروز (شنبه، ۱۶ میزان) در دوحه پایتخت قطر دیدار کرده‌اند.

این در حالی است که پس از کشته‌شدن الظواهری در یک حمله، ایالات متحده طالبان را به «نقض آشکار توافقنامه دوحه» متهم کرد.

به‌گفته مقامات امریکایی، رهبران طالبان از جمله شبکه حقانی از محل اختفای الظواهری آگاه بوده‌اند؛ در حالی‌که طالبان این اتهام را نادرست می‌خوانند.

سی‌ان‌ان نوشته است که حضور دیوید کوهن، معاون سیا و رییس استخبارات طالبان در نشست روز شنبه حاکی از تأکید بر مبارزه با تروریسم است.

کاخ سفید ماه گذشته همکاری با طالبان را در زمینه مبارزه با تروریسم «کاری در حال پیشرفت» خواند.

سازمان سیا و وزارت خارجه امریکا درباره‌ گفت‌وگوهای تازه‌ی مقامات امریکایی و طالبان چیزی نگفته‌اند.

بث سانر، معاون سابق رییس سیا که رهبری تحلیل‌های افغانستان در این سازمان را بر عهده داشت، می‌گوید که «[کوهن] احتمالا پیام محکمی را ارائه می‌دهد که اگر متوجه شویم که اعضای القاعده در افغانستان از عملیات‌هایی حمایت می‌کنند که ایالات متحده یا متحدانش را تهدید می‌کند، حملات بیشتری را مانند حمله علیه الظواهری انجام خواهیم داد».

او گفته است که با توجه به تمرکز داعش بر کشتار شیعیان، اکنون این گروه یک تهدید داخلی افغانستان برای طالبان و ثبات فرقه‌ای است؛ «اما نگرانی منطقی وجود دارد که شاخه خراسان داعش در نهایت می‌تواند هدف خود را به سمت توطئه‌های خارجی معطوف کند، اگر طالبان قادر به مهار آن‌ها نباشند.»

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه