اعتراض افراد دارای معلولیت در بلخ؛ «روند توزیع کمک‌های بشردوستانه عادلانه نیست»

شماری از افراد دارای معلولیت در بلخ، با راه‌اندازی گردهمایی اعتراضی در برابر دفتر محلی هیأت معاونیت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، از عدم رعایت عدالت در روند توزیع کمک‌های بشردوستانه شکایت می‌کنند.

این اعتراض‌کنندگان امروز (پنج‌شنبه، ۲۴ قوس) می‌گویند که در ۱۶ ماه گذشته مورد بی‌مهری حکومت طالبان و نهادهای کمک‌رسان قرار گرفته‌اند و در روند توزیع کمک‌های انسان‌دوستانه، به‌ویژه کمک‌های سازمان جهانی غذا (WFP) سهم آنان در نظر گرفته نشده است.

غلام‌نبی ۶۲ ساله که ۳۵ سال قبل یک پای خود را از دست داده است، با انتقاد از بی‌توجهی حکومت طالبان و نهادهای کمک‌رسان، می‌گوید: «هفت نفر عضو خانواده دارم، توان کار را ندارم و فعلن در شرایط بد اقتصادی قرار دارم. ما مستحق‌ترین قشر هستیم باید برای ما کمک‌رسانی شود.»

سیدمحمد یزدان‌پرست یکی دیگر از افراد دارای معلولیت در بلخ می‌گوید که آنان به سازمان ملل و نهادهای کمک‌رسان یک ماه فرصت می‌دهند تا به خواست‌های‌شان توجه کنند. او هشدار می‌دهد که در صورت بی‌توجهی، در برابر دفتر یوناما در مزارشریف خیمه‌ی تحصن برپا خواهند کرد.

سیدمحمد یزدان‌پرست می‌گوید: «هیچ عدالتی در روند شناسایی نیازمندان در بلخ صورت نگرفته است درحالی که ما همواره از افراد بیکار و غرق در مشکلات اقتصادی بودیم.»

در همین حال، عدم توزیع حقوق ماهوار برای افراد دارای معلولیت یکی دیگر از اهداف برگزاری این گردهمایی اعتراضی گفته شده است. معترضان می‌گویند که در کنار دریافت حقوق‌شان از سوی حکومت طالبان، همچنین خواستار فراهم‌سازی فرصت‌های شغلی و آموزشی نیز هستند.

سیدمحمد یزدان‌پرست می‌گوید: «حکومت باید امتیازی را که برای معلولان در نظر گرفته توزیع کند. با گذشت نزدیک به یک‌ونیم سال هنوز از حقوق این قشر خبری نیست.»

با این همه، مسئولان در ریاست شهدا و معلولین طالبان در ولایت بلخ از تلاش‌ها جهت توزیع حقوق افراد دارای معلولیت در این ولایت خبر می‌دهند.

جان‌محمد حکمت، رییس این اداره‌ می‌گوید که دست‌کم چهارهزار معلول نظامی و غیرنظامی حکومت جمهوریت و طالبان شناسایی شده و تاکنون برای دست‌کم دوهزار نفر نصف حقوق یک سال‌شان توزیع شده است.

در گذشته برای هر فرد دارای معلولیت پنج‌هزار افغانی حقوق ماهوار تعیین شده بود، اما اکنون طالبان این امتیاز را در سه کتگوری به آنان توزیع می‌کند.

این درحالی است که چند روز پیش شماری از افراد دارای معلولیت در ولایت غور نیز در پیوند به کمبود و عدم پرداخت حقوق و امتیازات‌شان، توزیع ناعادلانه‌ی کمک‌های بشردوستانه و بیکاری در مرکز این ولایت دست به اعتراض زده و خواستار رسیدگی به وضعیت‌شان شده بودند.