تنش بر سر آب؛ قالیباف: طالبان از یک مشکل جدی در روابط ایران و افغانستان پیشگیری کنند

اطلاعات روز
Tasnimnews

محمدباقر قالیباف، رییس‌ مجلس نمایندگان ایران از طالبان خواسته است که با تأمین حق‌آبه‌ی آن کشور از رود هیرمند/هلمند، از یک «مشکل جدی» در روابط ایران و افغانستان پیشگیری کنند.

او امروز (یک‌شنبه، ۳۱ ثور) در نشست مجلس ایران گفت که توافق‌ بر سر حق‌آبه‌ی هیرمند، بخشی از تاریخ بلند همسایگی افغانستان و ایران است.

قالیباف افزوده است که اجرای کامل ‌و دقیق این توافق به نفع هر دو ‌ملت و تضمین‌کننده‌ی منافع متقابل و همچنین محافظ «وضعیت اقلیمی، جغرافیایی و مردمی بخش‌های بزرگی از غرب افغانستان و شرق ایران است».

رییس مجلس ایران تأکید کرده است که درباره حق‌آبه‌ی هیرمند اغماضی وجود ندارد.

او گفته است: «از مسئولین افغانستان می‌خواهم به اراده‌ی مثبت جمهوری اسلامی در این باره پاسخ سازنده داده و با توجه به ذخیره‌ی آب کافی که در خاک افغانستان وجود دارد، از ایجاد یک مشکل جدی در روابط دو‌ کشور پیشگیری کنند.»

مقام‌های ایرانی اخیرا به طالبان در صورت عدم تأمین حق‌آبه هشدار می‌دهند.

طالبان اما می‎‌گویند که به معاهده‌ی سال ۱۳۵۱ درباره‌ی آب هیرمند متعهد اند، اما به‌دلیل خشک‌سالی آب کافی وجود ندارد.

مقام‌های ایرانی تأکید دارد که باید ادعای طالبان درباره‌ی نبود آب توسط هیأت فنی مشترک راست‌‌آزمایی شود.

به‌تازگی حسن کاظمی قمی، نماینده و سفیر ایران در کابل به طالبان هشدار داده است که این گروه درباره‌ی عدم تأمین حق‌آبه‌ی ایران از رود هیرمند پاسخ‌گو خواهد شد، در صورتی که ثابت شود که از دادن حق‌آبه خودداری می‌کند.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه