طالبان به آتش‌کشیدن نسخه‌ی قرآن در سویدن را «شدیدا» محکوم کردند

اطلاعات روز

وزارت امور خارجه‌ی طالبان به آتش‌کشیدن نسخه‌ای از قرآن در سویدن را یک اقدام «نفرت‌انگیز» و تحقیرآمیز خوانده و آن‌را شدیدا محکوم کرده است.

عبدالقهار بلخی، سخن‌گوی وزارت خارجه‌ی طالبان امروز (پنج‌شنبه، ۸ سرطان) در رشته‌توییتی نوشته است که اجازه دادن مقام‌های سویدنی و حمایت آن‌ها از این اقدام «به بهانه‌ی آزادی بیان» را شدیدا محکوم می‌کنند.

بلخی اجازه دادن به این اقدام در یکی از «روزهای مقدس اسلام» را تحقیر اسلام و نزدیک به دو میلیارد مسلمان توسط مقام‌های سویدی دانسته است.

او در ادامه نوشته است: «ما از همه دولت‌ها و سازمان‌های مسلمان، به‌ویژه سازمان همکاری اسلامی، می‌خواهیم که تمام اقدامات لازم را در پاسخ به این گونه اقدامات نفرت‌انگیز در سراسر جهان انجام دهند.»

براساس گزارش‌ها، روز گذشته دو مرد در مقابل مسجدی در استکهلم سویدن یک قرآن را به آتش کشیده‌اند. رسانه‌های سویدن گزارش داده‌اند که مجوز سوزاندن قرآن از سوی دادگاه این کشور صادر شده بود.

این نخستین باری نیست که نسخه‌های قرآن از سوی افرادی در سویدن به آتش کشیده می‌شود. سال گذشته نیز برخی گروه‌های افراطی راستگرا به رهبری راسموس پالودان، قرآن را در برابر سفارت ترکیه در استکهلم به آتش کشیدند.

دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) در آن زمان گفت که سوزاندن قرآن در سویدن، بی‌حرمتی و توهین به پیروان اسلام است و نباید آن را به آزادی بیان ربط داد.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه