عضو پارلمان بریتانیا: هزار‌ه‌ها در دو سال گذشته با کشتار هدفمند، شکنجه و تبعیض مواجه بوده‌اند

پاول بریستو، عضو پارلمان بریتانیا به‌مناسبت دومین سال سقوط کابل بدست طالبان می‌گوید که هزاره‌های افغانستان در دو سال اخیر با «کشتار هدفمند، شکنجه‌ و تبعیض» مواجه بوده‌اند.

آقای بریستو که همزمان رییس گروه پارلمانی همه‌ی احزاب بریتانیا برای هزاره‌ها است، در پیام ویدیویی خود که امروز (سه‌شنبه، ۲۴ اسد) منتشر کرده، سقوط افغانستان بدست طالبان را «یک فاجعه» برای مردم کشور خوانده است.

او می‌گوید که به‌عنوان رییس این گروه پارلمانی «وظیفه‌ی من این است که مشکلات هزاره‌ها را مطرح کنم و از هیچ فرصتی برای انجام آن فروگذار نخواهم کرد».

گروه پارلمانی همه‌ی احزاب بریتانیا برای هزاره‌ها نیز در بیانیه‌ای که به‌مناسبت دومین سال سقوط کابل بدست طالبان در وب‌سایت خود منتشر کرده، گفته است که هزاره‌ها در دو سال اخیر به‌صورت هدفمند مورد حمله‌ی گره‌های افراطی چون طالبان و داعش قرار گرفته‌اند.

در این بیانیه آمده است که هزاره‌ها در افغانستان به‌دلیل تعلقات قومی و مذهبی، در طول تاریخ با تبعیض و آزار و اذیت مواجه بوده‌اند.

این بیانیه افزوده که اما در سال‌های اخیر وضعیت برای هزاره‌ها بدتر شده و پس از سقوط افغانستان، گروه‌های افراطی چون طالبان و داعش حملات هدفمند خود را علیه هزاره‌ها افزایش داده‌اند.

گروه پارلمانی همه‌ی احزاب بریتانیا برای هزاره‌ها گفته است که هدف این حملات که از طریق بمب‌گذاری، تیراندازی و آدم‌ربایی صورت گرفته‌اند، ایجاد ترس و تضعیف احساس امنیت و تعلق هزاره‌ها بوده است.

این گروه پارلمانی بریتانیا می‌گوید که هزاره‌ها‌ در جاهای همانند مساجد، آموزشگاه‌ها و اجتماعات عمومی که باید احساس امنیت کنند، به‌صورت تراژیک هدف حمله قرار گرفته‌اند.

آنان گفته‌اند که این حملات نه تنها جان انسان‌ها را می‌گیرد بلکه امیدها و رویاهای یک جامعه را نیز از بین می‌برد.

این گروه پارلمانی بریتانیا در اعلامیه‌ی خود تأکید کرده است: «ما باید در همبستگی با جامعه‌ی هزاره بایستیم و خواستار پایان‌دادن به این اعمال خشونت‌آمیز بی‌معنا باشیم.»

آنان افزوده‌اند که «ما نمی‌توانیم اجازه دهیم که جان افراد بی‌گناه به‌دلیل تعصب و نفرت از بین برود. این مسئولیت مشترک ما است که از صلح، عدالت و برابری برای همه دفاع کنیم».

گروه پارلمانی همه‌ی احزاب بریتانیا برای هزاره‌ها در پی اعتراضات گسترده‌ی هزاره‌های ساکن بریتانیا به «تبعیض سیستماتیک» و «قتل‌عام» هزاره‌ها در افغانستان ایجاد شده است.

این گروه پارلمانی مأموریت خود را پرداختن به مسائل مربوط به هزاره‌ها و طرح موضوع «نسل‌کشی هزاره‌ها» و «اطمینان از پاسخ‌های همه جانبه، از جمله عدالت برای قربانیان و بازماندگان، کمک به نیازهای آنان و اطمینان از عدم تکرار جنایات در آینده» اعلام کرده‌ است.

آنان همچنین «ارائه‌ی اطلاعات به نمایندگان پارلمان بریتانیا برای اقدام مشترک جهت جلوگیری از نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت در افغانستان» را نیز از جمله‌ی مسئولیت‌های‌شان دانسته‌اند.