Photo: FDPM_AFG

مقام ایرانی: هیأت طالبان در سفر به تهران برای اولین‌بار پذیرفت که حق‌آبه‌ی ایران رها شود

علی سلاجقه، رییس سازمان محیط زیست ایران می‌گوید که هیأت اقتصادی طالبان در سفر به سفر به تهران اولین‌بار پذیرفت که حق‌آبه‌ی ایران از رود هلمند باید رها شود.

به گزارش ایرنا، رییس سازمان محیط زیست ایران امروز (چهارشنبه، ۲۴ عقرب) به خبرنگاران گفته است که «هیأت اقتصادی طالبان که به ایران آمدند، خوش‌بختانه ما نشستی داشتیم و در آن‌جا برای اولین‌بار بود شاید که طالبانی‌ها پذیرفتند که به هر صورت بایستی حق‌آبه‌ی ایران رها شود.»

آقای سلاجقه می‌گوید که طالبان در این نشست موضوع کمبود آب را مطرح کردند و گفتند در صورتی که به لحاظ اقلیمی بارش به اندازه کافی وجود داشته باشد، حق‌آبه‌ی ایران رها می‌شود.

رییس سازمان محیط زیست ایران افزوده است: «در جلسه با طالبان مساله مرطوب‌سازی را با توجه به ضرورت کار و اینکه حدود ۱۸۰ روز مردم در منطقه زابل به لحاظ گرد و غبار مشکل دارند مطرح کرده و از آن‌ها درخواست کردیم فعلا آبی رها و دریاچه مرطوب شود تا منشا گرد و غبار نباشد.»

او می‌گوید که هیأت اقتصادی طالبان پذیرفتند در صورتی که وضعیت منابع آبی در بندهای آب اجازه بدهد، این کار را انجام خواهند.

عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان در رأس یک هیأت ۳۰ نفره شنبه‌ی هفته‌ی گذشته به ایران سفر کرد و برای شش روز در آن کشور بسر برد.

هیأت طالبان در این سفر با مقام‌های مختلف ایرانی، از جمله حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه و علی‌اکبر محرابیان وزیر نیروی ایران دیدار و پنج تفاهم‌نامه‌‌ی همکاری باهم امضا کردند.

این سفر اولین سفر یک مقام ارشد طالبان به ایران پس از تنش‌ها بر سر مسئله‌ی حق‌آبه بود.

مسئله حق‌آبه‌ی ایران از رودخانه‌ی هلمند امسال یکی از موضوعات تنش‌ برانگیز بین ایران و طالبان بوده است.

ایران خواستار رهاسازی حق‌آبه‌ی خود از رودخانه‌ی هلمند بود، اما طالبان می‌گفتند که به دلیل خشک‌سالی‌های پیاپی، آب کافی در بند کجکی نیست که به ایران برسد.

سرانجام یک هیأت فنی ایرانی از ایستگاه سنجش آب رودخانه هلمند در دهراود ولایت ارزگان بازدید و تأیید کردند که جریان آب، کمتر از سال عادی آبی است.