پایان نشست ویانا؛ سازمان ملل فرایند سیاسی برای تغییر وضعیت فعلی افغانستان را تسهیل کند

اتاق خبر
Photo: alinazary

اشتراک‌کنندگان نشستی موسوم به «کنفرانس ویانا برای افغانستان مردم‌سالار» در اعلامیه‌ی پایانی این نشست از سازمان ملل متحد خواسته‌اند که «در تسهیل فرایند سیاسی برای تدوین و تطبیق یک برنامه‌ی ملی جهت تغییر وضعیت فعلی افغانستان» نقش فعال ایفا کند.

در این اعلامیه که عصر امروز (سه‌شنبه، ۱۴ قوس) منتشر شده، آمده است که اشتراک‌کنندگان این نشست بر «نقش محوری» سازمان ملل متحد در امور افغانستان تأکید می‌کنند.

اشتراک‌کنندگان این نشست از سازمان ملل متحد خواسته‌اند که اقدامات عملی را برای تأمین آزادی، صلح، ثبات، دموکراسی، حقوق‌بشر، حاکمیت قانون و تداوم و توزیع عادلانه‌ی کمک‌های بشردوستانه در افغانستان بردارد.

آنان افزوده‌اند که سازمان ملل «حل مشکل سیاسی و مشروعیت دولت‌داری» در افغانستان را در صدر کار خود قرار دهد، تعامل با طالبان را مشروط به پیشرفت در این موارد بدارد و نظارت از اجرای تحریم‌های شورای امنیت علیه طالبان را افزایش دهد.

اشتراک‌کنندگان در اعلامیه‌ی پایانی این نشست همچنین خواستار ثبت و رسیدگی به رویدادهای نقض حقوق‌‌بشر در افغانستان از سوی سازمان ملل متحد، دیوان کیفری بین‌المللی و نهادهای فعال در این عرصه شده‌اند.

در اعلامیه‌ی پایانی این نشست همچنین آمده است که اشتراک‌کنندگان آن یک «نقشه‌راه» برای بیرون‌رفت از بحران موجود و تغییر مثبت و سریع در وضعیت امروز افغانستان را تدوین و ارائه کرده‌اند و خواستار حمایت بین‌المللی از آن و پیوستن گروه‌ها و شخصیت‌های سیاسی افغانستان به آن هستند.

در این اعلامیه در مورد این نقشه‌ی راه توضیحات بیشتری ارائه نشده و جزئیات آن هنوز علنی نشده است.

در اعلامیه همچنین آمده است که اشتراک‌کنندگان با توجه به افزایش فعالیت گروه‌های تروریستی، از کشورهای منطقه و جهان می‌خواهند که تلاش‌های شان را برای مبارزه با همه‌ی اشکال تروریسم بر اساس قطع‌نامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد و کنوانسیون‌های بین‌المللی، هماهنگ کنند.

آنان در این اعلامیه همچنین خواستار حمایت کشورهای اسلامی و سازمان همکاری‌های اسلامی از مبارزات زنان افغانستان و اتخاذ «موقف مشخص» آنان در برابر «قرائت نادرست طالبان از اسلام» شده‌اند.

اشتراک‌کنندگان این نشست گفته‌اند که اصول دموکراسی، حقوق‌بشر و وحدت ملی را به‌عنوان «پایه‌های اساسی برپایی یک نظام سیاسی مردم‌سالار و ممثل» در افغانستان می‌دانند و از مقاومت مردم افغانستان برای تعیین سرنوشت شان و دفاع از خود، حمایت می‌کنند.

سومین نشست ویانا که با عنوان «کنفرانس ویانا برای افغانستان مردم‌سالار» در شهر ویانای اتریش برگزار شد، روز یک‌شنبه هفته‌ی جاری آغاز شده بود و امروز با صدور یک اعلامیه پایان یافت.

این نشست به میزبانی انستیتوت امور بین‌المللی اتریش و با حضور احمد مسعود، رهبر «جبهه مقاومت ملی افغانستان» و شماری از نمایندگان پیشین مجلس و فعالان سیاسی و مدنی برگزار شد.

سال گذشته‌ی میلادی نیز انستیتوت امور بین‌المللی اتریش دو نشست مشابه در مورد افغانستان را میزبانی کرده بود.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه