پاکستان از سازمان ملل خواسته است تا دربارهی چگونگی دستیابی تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) به سلاحهای مدرن تحقیق کند.
به گزارش دان نیوز، عثمان جادون، معاون نماینده دائم پاکستان در سازمان ملل در جریان یک بحث آزاد شورای امنیت، در مورد تهدید ناشی از قاچاق و سوءاستفاده از اسلحه ابراز نگرانی کرده است.
او گفته است که گروههای تروریستی از بازارهای غیرقانونی تسلیحات سلاح به دست میآورند یا آنها را از نهادهایی دریافت میکنند که میخواهند منطقه یا کشور خاصی را بیثبات کنند.
او سپس خواستار تحقیق در مورد چگونگی دستیابی تحریک طالبان پاکستان به سلاحهای پیشرفته شده که به گفتهی او، علیه پاکستان استفاده میشود.
وی اشاره کرده است: «تروریستها و جنایتکاران این سلاحهای پیشرفته را نمیسازند. در عوض، آنان آن را از بازارها یا نهادهای غیرقانونی به قصد بیثباتکردن مناطق یا کشورهای خاص به دست میآورند.»
وی افزوده است که جلوگیری از تجارت غیرقانونی و انتقال و سلاح مسئولیت همه دولتها و سازمان ملل است.
بهتازگی رادیو پاکستان گزارش داده بود که نیروهای امنیتی آن کشور در گذرگاه تورخم از یک تلاش برای قاچاق سلاح و مهمات نظامی از افغانستان به پاکستان جلوگیری کردهاند.
به گزارش این رسانه، سلاحهای مدرن امریکایی در یک کامیون که از افغانستان به پاکستان میرفت، در بوریهای پیاز مخفی شده بودند.
این رسانه نوشته بود که در میان سلاحهای کشفشده، سلاح «ام-۴» امریکایی، کلاشنیکف، هزاران گلوله از انواع مختلف، نارنجکهای امریکایی، دوربینهای دید در شب و چراغ لیزری ساخت امریکا وجود دارند.
رادیو پاکستان نوشته است که رانندهی کامیون که شهروند افغانستان است، بازداشت شده است.
این رسانه آورده است که اسلحه و مهمات برای انجام «فعالیتهای تروریستی» در پاکستان قاچاق میشد.
با خروج نیروهای امریکایی و ناتو از افغانستان و فروپاشی دولت این کشور، تمام تجهیزات نظامیای که از سوی امریکا و کشورهای غربی تأمین شده بود، بدست طالبان افتادند.
طبق گزارش وزارت دفاع امریکا یا پنتاگون، به ارزش هفت میلیارد دالر تجهیزات در افغانستان جا مانده است.
طی این دو سال بارها از قاچاق سلاح از افغانستان به کشورهای دیگر، از جمله پاکستان منتشر شده است.