بورل: طرح اسرائیل برای نابودی حماس کارساز نیست، مذاکرات صلح لازم است

آذر
Photo: © European Union / Flickr

با ادامه‌ی جنگ اسرائیل و حماس، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته است که این اتحادیه باید راه‌حل دو کشوری را علی‌رغم مخالفت فلسطین دنبال کند.

به گزارش رویترز، بورل در گردهمایی ماهانه‌ی وزیران خارجه‌ی اتحادیه اروپا با اشاره به هدف اسرائیل مبنی بر نابودی حماس در جنگی ویرانگر که حدود سه ماه و نیم از آن می‌گذرد، به خبرنگاران گفته است: «این شیوه‌ای که آنان برای از بین بردن حماس در پیش گرفته‌اند، راهش نیست. آنان کاری می‌کنند که نفرت نسل‌ها ادامه پیدا کند.»

بورل گفته است که می‌خواهد تلاش‌های بین‌المللی را برای ایجاد مسالمت‌آمیز کشور فلسطینی در کنار اسرائیل ادامه دهد.

پیش از نشست بروکسل، سرویس دیپلماتیک اتحادیه‌ اروپا طرحی ده‌ماده‌ای را برای ۲۷ کشور عضو خود ارسال کرد که در آن نقشه‌ راهی برای صلح در مناقشه‌ی پیچیده‌ی اسرائیل و فلسطین پیشنهاد شده است.

محور این طرح فراخوانی برای تشکیل «کنفرانس صلح مقدماتی» است که اتحادیه اروپا، مصر، اردن، عربستان سعودی و اتحادیه‌ی کشورهای عربی آن را سازماندهی خواهند کرد و از ایالات متحده و سازمان ملل نیز دعوت خواهد شد.

یکی از اهداف کلیدی این طرح که به رؤیت چندین سازمان خبری، از جمله رویترز رسیده، ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی است.

مقام‌های اتحادیه‌ اروپا این هدف را تنها گزینه برای صلح بلندمدت می‌دانند.

اتحادیه اروپا در این طرح همچنین پیشنهاد کرده است که شرکت‌کنندگان در کنفرانس باید «عواقب» این درگیری را برای دو طرف روشن کنند، صرف‌نظر از این‌که طرح صلحی تصویب شود یا نه.

اتحادیه اروپا از یک‌سو تأمین‌کننده‌ی عمده‌ی کمک‌های اقتصادی به فلسطینی‌ها است و از سوی دیگر توافق‌نامه‌ی همکاری گسترده‌ای با اسرائیل دارد.

برخی از مقام‌ها می‌گویند که مورد اخیر می‌تواند برای تحت فشار گذاشتن اسرائیل مورد استفاده قرار گیرد.

آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه‌ی آلمان گفته است: «هیچ یک از کسانی که می‌گویند نمی‌خواهند چیزی درباره‌ی چنین راه‌حلی [تشکیل کشور فلسطینی] بشنوند، هیچ راه جایگزینی را مطرح نکرده‌اند.»

نخست‌وزیر اسرائیل روز یک‌شنبه بار دیگر بر مخالفت خود با تشکیل هر گونه کشور فلسطینی تأکید کرد و گفت که نظارت بر امنیت تمامی قلمروهای غرب رود اردن که شامل غزه و کرانه‌ باختری اشغالی می‌شود، باید تحت کنترل اسرائیل باشد.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه