دونالد ترامپ، رییسجمهور امریکا، اعلام کرد که واشنگتن توافق ۱۰ ساله کمکهای امنیتی به اسراییل را پایان میدهد.
براساس این توافق، اسراییل سالانه ۳.۸ میلیارد دالر از امریکا کمک دریافت میکرد. این کمکها از سال ۲۰۱۹ آغاز شده بود و مدت توافق تا سال ۲۰۲۸ است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ترمپ گفته است که اسراییل با پایان دادن به این کمکها از سوی او موافق است.
او در مصاحبه با برنامه خبری «فاکس اند فرندز» گفت: «اگر اسراییل به کمک نیاز داشته باشد، به آن کمک خواهیم کرد.» او افزود که با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسراییل، درباره قطع این کمکها به توافق رسیده است.
ترامپ گفت: «اسراییل متحد شماره یک ماست؛ ما بیش از هر کشور دیگری به آن کمک میکنیم و این کشور دیگر به این کمکها نیاز ندارد… اگر نیاز داشت، میگفتم که کمکها ادامه یابد.»
ترامپ در توضیح دلیل این تصمیم، به حملات عبدالسید، نامزد چپگرای حزب دموکرات برای مجلس سنای امریکا، اشاره کرد که در انتخابات میاندورهای روز سهشنبه با استفاده از نارضایتی عمومی و احساسات ضداسراییلی وارد رقابت شده است.
ترامپ در شبکه فاکس، با اشاره به اسراییل و کمکهای امریکا به این کشور، گفت: «چرا باید بهخاطر دیوانههایی مانند السید، با وجود اینکه اسراییل به این کمکها نیاز ندارد، مورد حمله قرار بگیریم؟»