مخالفان اردوغان در انتخابات شهرداری‌های ترکیه پیروز شدند

آذر
Photo: captured from video via Tele 1

رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهور ترکیه و حزب «عدالت و توسعه»، تحت رهبری او در انتخابات شهرداری‌ها در این کشور از اپوزیسیون در حال ظهور شکست خوردند.

اکرم امام اوغلو، از حزب جمهوری خلق ترکیه در رأس اپوزیسیون قرار دارد.

براساس گزارش رویترز، امام اوغلو در رقابت برای شهرداری استانبول، بزرگ‌ترین شهر ترکیه با کسب ۵۰.۹۲ درصد از آرا، از مرات کوروم، رقیبش از حزب حاکم «عدالت و توسعه» که ۴۰.۰۵ درصد از آرا را بدست آورده، پیشی گرفته است.

این پیروزی موقعیت او را به‌عنوان رقیب اصلی اردوغان تقویت و بزرگ‌ترین ضربه‌ی انتخاباتی را به رییس‌جمهور و حزبش وارد کرد.

حزب جمهوری‌ خلق در آنکارا هم توانست کرسی شهرداری را حفظ کند و ۱۵ کرسی دیگر نیز برای مقام شهرداری در سایر شهرهای کشور بدست آورد.

این بدترین شکست برای اردوغان و حزبش در بیش از دودهه قدرت بود و می‌تواند حاکی از تغییر چشم‌انداز سیاسی در ترکیه باشد.

اردوغان در یک سخنرانی پس از نیمه‌شب این انتخابات را یک «نقطه‌ی عطف» خواند.

به‌گفته‌ی تحلیل‌گران، تورم فزاینده از یک طرف و محبوبیت امام اوغلو در میان پایگاه سکولار حزب جمهوری خلق از طرف دیگر، باعث شد اردوغان و حزبش نتایجی بدتر از پیش‌بینی بدست آورند.

به گزارش رویترز، امام اوغلو ۵۳ ساله اواخر روز یک‌شنبه به هزاران طرفدارش گفت: «کسانی که پیام ملت را درک نمی‌کنند، در نهایت شکست خواهند خورد.»

وی گفت: «امشب ۱۶ میلیون شهروند استانبول پیامی را هم به رقبای ما و هم به رییس‌جمهور ارسال کردند.»

اردوغان خطاب به جمعیتی که در مقر حزب عدالت و توسعه در آنکارا، پایتخت جمع شده بودند، به کاهش محبوبیت ائتلاف خود در کشور اذعان کرد و گفت به پیام رأی‌دهندگان پاسخ خواهد داد.

او گفت: «اگر اشتباهی مرتکب شدیم، آن را در سال‌های آینده برطرف می‌کنیم. اگر چیزی کم داریم، آن را جبران می‌کنیم.»

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه