قمی: بیش‌ از ۳۰۰ میلیون متر مکعب حق‌آبه‌ی ایران از افغانستان دریافت شده است

Photo: @FDPM_AFG

حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه و سرپرست سفارت ایران در کابل گفته است که ۳۰۰ میلیون متر مکعب از حق‌آبه‌ی این کشور از افغانستان دریافت شده است.

آقای قمی در گفت‌وگوی که امروز (جمعه، ۴ جوزا) در «پایگاه خبری تحلیلی ایراف» منتشر شده، گفته که این مقدار حق‌آبه در پی رایزنی‌ها و توافقات انجام شده با طالبان و در چارچوب دیپلماسی آبی ایران تأمین شده است.
سرپرست سفارت ایران گفته است که طالبان سال گذشته خورشیدی سه اقدام اصلاحی انجام دادند که یک مورد آن ناکارآمد بود و دو مورد دیگر آن منجر شد این مقدار آب به ایران برسد.

او افزوده است که اصلاح نادرست «تاج بند کمال خان» از سوی طالبان باعث شد که بخشی از آب به شوره‌زار «گودزره» برود و به ایران نرسد.

آقای قمی اصلاح دریچه‌های بند کمال خان و لای‌روبی مسیر انتقال آب به سمت سیستان را از اقدامات درست طالبان عنوان کرده که باعث تأمین بخشی از حق‌آبه ایران شده است.
او ابراز امیدواری کرده است که حق‌آبه‌ی ایران از رود هلمند تا پایان سال به‌طور کامل تأمین شود.

سال گذشته خورشیدی تنش بر سر حق‌آبه، روابط طالبان و ایران را تیره کرده بود.

این تنش‌ها پس از بازدید یک هیأت فنی ایران از مرکز سنجش آب در دهراوود و تأیید کم‌بود آب به دلیل خشک‌سالی، کاهش یافت.

بر اساس معاهده‌ی که بین افغانستان و ایران در سال ۱۳۵۱ خورشیدی امضا شده است، حق‌آبه‌ی آن کشور از رود هلمند در سال نورمال آبی، به ۸۲۰ میلیون متر مکعب آب می‌رسد.

طالبان همواره تأکید کرده‌اند که به این معاهده پابند هستند و مطابق آن حق‌آبه‌ی ایران را تأمین خواهند کرد.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه