افزایش قتل زنان از سوی شوهران‌شان در هرات

اطلاعات روز: نهادهای مدافع حقوق زن در ولایت هرات از افزایش قتل زنان توسط شوهران‌شان در این ولایت ابراز نگرانی کرده‌اند. به گفته‌ی مسئولان این نهادها، در گذشته واقعات خودسوزی زنان در هرات بیش‌تر بود؛ اما اکنون قتل زنان از سوی شوهران‌شان در این ولایت به گونه‌ی چشم‌گیری افزایش یافته است.

از سوی دیگر، ریاست امور زنان ولایت هرات دیروز اعلام کرد که در جریان نه ماه گذشته، ٤٤٨ مورد خشونت در برابر زنان در این ولایت ثبت شده است. از این جمله 16 مورد آن تجاوز جنسی بوده است. محبوبه جمشیدی، رییس امور زنان هرات، یکی از عوامل خشونت علیه زنان در این ولایت را ایستادگی زنان در برابر خواست‌های نامشروع شوهران‌شان خواند.

او به پژواک گفت، بر اساس معلومات آنان، در بسیاری موارد شوهران و اعضای خانواده‌ی آنان تلاش کرده تا این زنان را به تن‌فروشی وادار سازند و در صورت مقاومت، اقدام به قتل آنان کرده‌اند. جمشیدی گفت، موارد قتل زنان در این ولایت به طور چشم‌گیری افزایش یافته است.

خانم جمشیدی گفت، آنان برنامه‌های آگاهی‌دهی را در زمینه‌ی حقوق زن راه‌اندازی خواهند کرد؛ اما با آن‌هم اگر نهادهای عدلی و قضایی عاملان خشونت علیه زنان را محاکمه نکنند، این مشکل حل نخواهد شد. او در ادامه افزود که آگاهی‌دهی برای محو خشونت علیه زنان در این ولایت کافی نیست.

هرات در غرب کشور از ولایت‌های پرنفوس است که همه‌ساله آمار بلند خشونت علیه زنان از این ولایت گزارش می‌شود. چند هفته پیش گزارش شد که یک مرد شرم‌گاه خانمش را در این ولایت با چاقو بریده است. این مسئله نگرانی نهادهای مدافع حقوق زن را بیش کرده و آنان از حکومت تقاضا دارند، برای کاهش خشونت علیه زنان، اقدام کند.