سفارت افغانستان در اسلو پايتخت ناروی از توقف فعالیت این سفارت سر از تاریخ ۱۳ سپتامبر خبر داده است.
در اعلامیه سفارت افغانستان در اسلو که امروز (دوشنبه، ۱۹ سنبله) نشر شده، آمده است که ساختمان این نمایندگی دیپلماتیک به وزارت خارجه ناروی سپرده میشود.
فعالیت این سفارتخانه پس از آن متوقف میشود که وزارت خارجهی طالبان خدمات قنسولی آن را و چند نمایندگی و سفارتخانه دیگر را که با کابل مراوده نداشتند، بیاعتبار اعلام کرد.
سفارت افغانستان در اسلو افزوده است که با سایر نمایندگیها در شواری نمایندگیهای دیپلماتیک و قنسولی برای حل مشکل پیشآمده و یافتن راهحل عملی به مسائل تخنیکی تلاش کرد، اما مقامهای وزارت خارجه ناوری، اعلامیه وزارت خارجهی طالبان را «معضل حقوقی تلقی کرده و آن را لازم اجرا دانستند».
وزارت خارجهی طالبان اخیرا با نشر اعلامیهای خدمات قنسولی نمایندگیهای سیاسی مقیم لندن، بلجیم، برلین، بن، سویس، اتریش، فرانسه، ایتالیا، یونان، پولند، سویدن، ناروی، کانادا و استرالیا را بیاعتبار اعلام کرد. این نمایندگیها تاکنون در کنترل دیپلماتهای حکومت پیشین افغانستان هستند.
سفارت افغانستان در اسلو گفته است که وزارت خارجهی طالبان پایان مأموریت دیپلماتهای این نمایندگیها را نیز به اطلاع مقامهای کشورهای میزبان رسانده است.
یک منبع به اطلاعات روز نیز میگوید که حسن آخوند، نخستوزیر طالبان دستور برکناری ۱۲ سفیر و سرقنسول افغانستان در اروپا، بریتانیا، کانادا و استرالیا را صادر کرده است.
به گفتهی منبع، نخستوزیر طالبان دستور داده است که پاسپورتهای این تعداد سفیران و سرقنسولها باطل شود.
سفارت افغانستان در لندن نیز دیروز اعلام کرد که براساس درخواست رسمی دولت بریتانیا، در ۲۷ سپتامبر سال جاری میلادی بهطور رسمی مسدود میشود.
در پی اعلامیه طالبان، گزارش شد که نمایندگیهای افغانستان در آلمان بجز مونیخ، تعطیل شده است.
به گزارش دویچهوله، وزارت خارجهی آلمان با ارسال «اطلاعیه رسمی» به کابل، پذیرفته است که قونسلگری افغانستان در مونیخ به افغانها در سراسر آلمان خدمات قنسولی ارایه کند.
در حال حاضر سفارتخانههای افغانستان در کشورهای منطقه در اختیار طالبان قرار دارد.
برخی دیگر از سفارتخانهها که در اختیار دیپلماتهای حکومت پیشین قرار دارند با طالبان همکاری دارد؛ اما آن تعداد از نمایندگیهای دیپلماتیک که با طالبان ارتباط ندارند، فلج یا بهگونه کامل بسته شدهاند.
وزارت خارجهی طالبان در اعلامیهی خود گفته بود که بارها از نمایندگیهایی که در اختیار دیپلماتهای حکومت پیشین هشتند، خواست که در بخش قنسولی با این وزارت «تعامل» کنند، اما آنها حاضر نشدند.