مولوی عبدالکبیر در دیدار با سفیر پاکستان: بستن تورخم، جنگ و خشونت راه‌حل نیست

اتاق خبر

مولوی عبدالکبیر، سرپرست وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان طالبان در دیدار با عبدالرحمان نظامانی، سفیر پاکستان در کابل گفته است که «مشکلات جزئی» میان دو طرف باید از طریق گفت‌وگو حل شود و بستن گذرگاه تورخم، جنگ و خشونت راه‌حل نیست.

براساس اعلامیه‌ای که وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان طالبان امروز (پنج‌شنبه، ۱۶ حوت) منتشر کرده، مولوی عبدالکبیر در این دیدار گفته است که باید از اقدامات مخرب در تورخم جلوگیری شود.

او افزوده است که هزاران مسافر، بیمار و جنازه در دو طرف گذرگاه تورخم سرگردان هستند و اموال تاجران گیرمانده‌اند، بنابراین، باید در این زمینه اقدام جدی صورت گیرد که به هیچ طرفی آسیب نرسد.

این در حالی است که گذرگاه مرزی تورخم میان افغانستان و پاکستان امروز برای سیزدهمین روز متوالی مسدود است و مذاکرات برای بازگشایی آن بی‌نتیجه بوده است.

وزارت خارجه‌ی پاکستان گفته است که این گذرگاه در اعتراض به ساخت تأسیسات در سمت مرز آن کشور از سوی طالبان، مسدود شده است.

پس از انسداد این گذرگاه، نیروهای طالبان و مرزبانان پاکستانی دست‌کم سه بار در روزهای اخیر در تورخم درگیر شده‌اند.

در این درگیری‌ها دست‌کم یک عضو طالبان کشته و دو عضو دیگر این گروه همراه با دو خبرنگار در سمت افغانستان زخمی شده‌اند.

رسانه‌های پاکستانی گزارش داده‌اند که در سمت مرز آن کشور نیز شماری غیرنظامی زخمی شده‌اند.

انسداد گذرگاه تورخم باعث شده است که صدها کامیون بار و صدها مسافر در دو سوی مرز گیر بمانند.

اتاق تجارت ننگرهار گفته است که با هر روز مسدود ماندن تورخم ۵۰۰ هزار دالر خساره به تاجران کشور وارد می‌شود.

از زمان تسلط دوباره‌ی طالبان بر افغانستان، این گذرگاه مرزی بارها به‌دلیل اختلاف این گروه با پاکستان مسدود شده است‌.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه