Photo: @HafizZiaAhmad

وزیر خارجه‌ی طالبان خواستار حل مشکلات صادرات محصولات کشاورزی افغانستان به چین شد

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه‌ی طالبان در دیدار با وانگ یی، وزیر امور خارجه‌ی چین خواستار حل مشکلات صادرات محصولات کشاورزی و سایر کالاهای افغانستان به چین شده است.

ضیاءاحمد تکل، معاون سخن‌گوی وزارت خارجه‌ی طالبان امروز (چهارشنبه، ۳۱ ثور) از دیدار متقی و وانگ یی خبر داده و گفته است که دو طرف درباره‌ی روابط دوجانبه و همکاری‌های اقتصادی بحث کرده‌اند.

متقی چین را یکی از شرکای مهم اقتصادی افغانستان دانسته و ابراز امیدواری کرده است که حجم تجارت بین دو کشور در آینده‌ی نزدیک افزایش چشم‌گیری داشته باشد.

سرپرست وزارت خارجه‌ی طالبان تأکید کرده است که باید برای تمام مشکلاتی که تاجران افغا‌نستان در صادرات محصولات کشاورزی و سایر کالاها با آن مواجه هستند، راه‌حل همه‌جانبه یافت.

محصولات کشاورزی و میوه، بخش بزرگی از صادرات افغانستان را تشکیل می‌دهد که بازار چین از مشتریان آن است. در اقلام وارداتی به افغانستان هم کالاهای چینی سهم بزرگی دارد.

متقی پیشنهاداتی را برای توسعه‌ی همکاری‌های اقتصادی افغانستان و چین در زمینه‌ی همکاری‌های ترانسپورتی، روابط بانکی و ایجاد تراز تجاری ارائه کرده است.

سرپرست وزارت خارجه‌ی طالبان تأکید کرده است که خاک افغانستان هرگز علیه همسایگانش استفاده نخواهد شد.

به‌گفته‌ی معاون سخن‌گوی وزارت خارجه‌ی طالبان، وانگ‌ یی گفته است که کشورش به حمایت‌های سیاسی و اقتصادی از افغانستان ادامه می‎‌دهد و برای رفع موانع موجود بر سر محصولات زراعتی و دیگر واردات افغانستان تلاش می‌کند.

ضیاءاحمد تکل نوشته است که وانگ یی چین را «همسایه خوب» افغانستان خوانده و گفته است که کشورش از ارائه‌ی هرگونه همکاری در توسعه‌ی اقتصادی افغانستان دریغ نخواهد کرد.

سرپرست وزارت خارجه‌ی طالبان برای اشتراک در یک نشست سه‌جانبه با وزیران خارجه‌ی چین و پاکستان به پکن سفر کرده است.