خبرگزاری رویترز گزارش داده است که دونالد ترامپ، رییسجمهور امریکا در جریان دیدار با سیریل رامافوسا، رییسجمهور افریقای جنوبی در کاخ سفید، تصویری از یک رویداد در جمهوری کنگو را بهعنوان مدرک کشتار سفیدپوستان در افریقای جنوبی نشان داد.
بر اساس گزارش این رسانه، ترامپ روز چهارشنبه(۳۱ ثور) در دیدار با رییسجمهور افریقای جنوبی، در حالیکه نسخه چاپی یک مقاله به همراه این تصویر را در دست داشت، گفت: «اینها همه کشاورزان سفید پوستی هستند که در حال دفن شدن هستند.»
رویترز نوشته است که این تصویر اسکرینشاتی از یک ویدیوی این رسانه است که امدادگران بشردوستانه را در حال حمل اجساد در شهر «گوما»ی جمهوری کنگو نشان میدهد.
این رسانه افزوده است، این اسکرینشات را مجله آنلاین «امریکن تینکر» همراه با یک مقاله منتشر کرده است.
رویترز گفته است، ویدیویی که این اسکرینشات از آن گرفته شده، توسط «جعفر الکتانتی»، خبرنگار این رسانه، پس از حمله مرگبار شورشیان «ام ۲۳» به شهر «گومای» جمهوری کنگو ضبط شده و در سوم فبروری سال جاری میلادی منتشر شده است.
خبرنگار رویترز گفته است که آن روز ورود خبرنگاران به محل حمله بسیار دشوار بود و او مجبور شد که مستقیماً با شورشیان «ام۲۳» مذاکره و با کمیتهی بینالمللی صلیب سرخ هماهنگی کند تا اجازه فیلمبرداری داشته باشد.
رویترز افزوده است که از این رویداد فقط این رسانه تصویر دارد.
الکتانتی، خبرنگار رویترز گفته است: «در مقابل دیدگان تمام جهانیان، رئیس جمهور ترامپ از تصویر من، از آنچه من در جمهوری دموکراتیک کنگو فیلمبرداری کرده بودم، استفاده کرد تا رئیس جمهور رامافوسا را متقاعد کند که در کشورش، سفیدپوستان توسط سیاهپوستان کشته میشوند.»
او این ادعای رییسجمهور امریکا بر اساس این اسکرینشات را «شوکهکننده» توصیف کرده است.
ترامپ در جریان دیدار تنشآلود با سیریل رامافوسا، رییسجمهور افریقای جنوبی در کاخ سفید، گفتوگو را قطع کرد تا ویدیویی را نشان دهد که «نسلکشی سفیدپوستان» در افریقایی جنوبی را نشان دهد.
رویترز نوشته است که این تئوری توطئه سالها است در «اتاقهای گفتوگوی راست افراطی» جریان دارد و مبتنی بر «ادعاهای دروغین» است.
ترامپ سپس شروع به ورق زدن نسخههای چاپی مقالاتی کرد که به گفتهی او، جزئیات قتل سفیدپوستان را در افریقای جنوبی نشان میدهند و همزمان گفت: «مرگ، مرگ، مرگ وحشتناک».
رویترز گزارش داده است که «ادعاهای دروغین» ترامپ در این دیدار، از جمله نسلکشی سفید پوستان، خشم مردم افریقای جنوبی را برانگیخته است.
این رسانه افزوده است که حتا شماری از سفیدپوستان افریقای جنوبی، ادعای نسلکشی خود را نمیپذیرند و میگویند که خشونت در این کشور یک مشکل عمومی است.
رییسجمهور افریقای جنوبی نیز در جریان دیدار با دونالد ترامپ، ادعاهای او را رد کرد و گفت که در کشورش دموکراسی حاکم است.