سازمان نجات کودکان: هزاران کودک در کنر به کمک فوری نیاز دارند

آذر
Photo: Social Media

سازمان نجات کودکان می‌گوید که در پی زمین‌لرزه‌ی مرگ‌بار در شرق افغانستان، هزاران کودک در ولایت کنر به کمک فوری نیاز دارند.

این نهاد امروز (سه‌شنبه، ۱۱ سنبله) با نشر اعلامیه‌‌ای گفته است که این کودکان به‌طور فوری به مواد غذایی، آب و سرپناه نیاز دارند.

سمیرا سید رحمان، مسئول دادخواهی سازمان نجات کودکان در افغانستان گفته است که «وضعیت کودکان بحرانی است».

او افزوده است: «تیم‌های ما از کودکان حمایت می‌کنند، اما هزاران نفر به‌طور فوری به کمک نیاز دارند. ما از جامعه‌ی جهانی می‌خواهیم فورا منابع اضطراری را آزاد کند و نیازهای کودکان را در اولویت قرار دهد.»

این مقام سازمان نجات کودکان هشدار داده است که «بدون اقدام فوری و پایدار، کودکان در روزها و هفته‌های آینده با تهدیدهای جدی برای سلامت، امنیت و رفاه خود مواجه خواهند شد».

خانم سید رحمان گفته است که در کنر مبارزه با زمان برای نجات جان انسان‌ها در جریان است و خانواده‌ها ناامیدانه از آنان می‌خواهند که در دفن عزیزان‌شان، درمان زخمیان، تأمین آب آشامیدنی و غذا، به‌ویژه برای کودکان، کمک کنند.

سازمان نجات کودکان گفته است که تیم‌هایش در مناطق آسیب‌دیده‌ی کنر فعال اند و یکی از این تیم‌ها ۲۰ کیلومتر راه را پیاده پیموده تا به یک روستا که راه‌هایش براثر ریزش سنگ مسدود شده بود، برسد.

این سازمان گفته است که این تیم با کمک مردم محل، تجهیزات پزشکی را بر دوش خود حمل و منتقل کرد.

سازمان نجات کودکان همچنین گفته است که یکی از تیم‌هایش نخستین گروهی از امدادگران بود که به یک روستای آسیب‌دیده در کنر رسید و به‌صورت خانه‌به‌خانه در حال درمان زخمیان است.

یک داکتر این سازمان گفته است: «به‌دلیل انسداد جاده‌ها و تلاش مردم برای نجات عزیزان‌شان از زیر آوار، امکان انتقال زخمیان نزد داکتر یا کلینیک سیار ما وجود ندارد. همچنین وسیله نقلیه‌ای برای انتقال کسانی که جراحات‌شان قابل درمان است به شفاخانه موجود نیست.»

او افزوده است: «از صبح تا ساعت پنج عصر نتوانستیم آب آشامیدنی یا غذا در منطقه پیدا کنیم. مردم از آب رودخانه استفاده می‌کنند که صحی نیست.»

این داکتر همچنین گفته است: «وضعیت کودکان بسیار وخیم است. اگر کمک دریافت نکنند، کودکان در مناطق زلزله‌زده با مشکلات تغذیه‌ای، صحی و دیگر چالش‌ها روبه‌رو خواهند شد.»

پیش از این صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) نیز گفته بود که در پی این زمین‌لرزه هزاران کودک در معرض خطر قرار دارند.

براساس گزارش نهادهای امدادرسان، بسیاری از خانواده‌ها به‌دلیل ویرانی خانه‌های‌شان و ترس از پس‌لرزه، همراه با کودکان در فضای باز می‌خوابند.

ولایت‌های شرقی کشور یک‌شنبه‌شب شاهد زمین‌لرزه‌ای با قدرت شش ریشتر بود که بیشترین تلفات و خسارات را به ولایت کنر وارد کرد.

براساس آمار طالبان، در این زمین‌لرزه هزار و ۴۱۱ نفر در کنر جان باخته و سه هزار و ۱۲۴ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه