ترامپ می‌گوید که زهران ممدانی او را شگفت‌زده کرده است

آذر
Photo: The White House

دونالد ترامپ، رییس‌جمهور امریکا می‌گوید که زهران ممدانی، شهردار نیویورک، او را شگفت‌زده کرده است.

دو طرف که در گذشته به یک‌دیگر حمله می‌کردند، دیشب در کاخ سفید دیدار صمیمی داشتند. این دیدار به‌ شکل گسترده مورد توجه رسانه‌ها در امریکا قرار گرفته است.

ترامپ گفته است که ممدانی او را «واقعا شگفت‌زده» کرده و آنان در مورد مسائل خاصی مانند جرم و مسکن اتفاق‌ نظر دارند.

رییس‌جمهور امریکا گفته است: «بعضی از ایده‌های او واقعا همان ایده‌هایی هستند که من دارم… ما خیلی بیشتر از آنچه فکر می‌کردم با هم توافق داریم.»

ترامپ ممدانی را به‌عنوان یک شخصیت سیاسی غیرمتعارف با پتانسیل «انجام کاری بزرگ برای نیویورک» توصیف کرده است.

او گفته است که فکر می‌کند «او قرار است برخی از افراد محافظه‌کار و برخی از افراد بسیار لیبرال را شگفت‌زده کند».

ممدانی دیدار دیشب را پربار توصیف کرده و گفته است که با ترامپ درباره‌ی موارد مشترک گفت‌وگو کرده نه درباره‌ی اختلاف‌نظرها.

در جلسه‌ی کاخ سفید، خبرنگاران به تنش لفظی گذشته‌ی ممدانی و ترامپ پرداختند؛ اما دو طرف پاسخ این سؤال‌ها را به‌ خوبی مدیریت کردند.

در یک لحظه‌ی قابل توجه، ترامپ گفت که «اشکالی ندارد» که ممدانی او را فاشیست بنامد؛ برچسبی که شهردار منتخب در ملاءعام برای اشاره به رییس‌جمهور استفاده کرده است.

خبرنگاری از ممدانی پرسید: «آقای ممدانی، آیا شهر نیویورک رییس‌جمهور ترامپ را دوست دارد؟» ممدانی با طفره‌رفتن از پاسخ به سؤال گفت: «شهر نیویورک آینده‌ای را دوست دارد که مقرون‌به‌صرفه باشد.»

او ادامه داد: «می‌توانم به شما بگویم که نیویورکی‌های بیشتری در انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری به‌دلیل تمرکز بر هزینه‌های زندگی به رییس‌جمهور ترامپ رأی دادند. و من مشتاقانه منتظر همکاری برای تحقق این دستور کار مقرون‌به‌صرفه بودن هستم.»

در طول جلسه، ممدانی و ترامپ بر تعهد مشترک خود به موضوع مقرون‌به‌صرفه بودن تأکید کردند و بارها زمینه‌های اختلاف‌نظر را کم‌اهمیت جلوه دادند تا گفت‌وگو را به نگرانی‌های مربوط به هزینه‌های زندگی برگردانند.

ممدانی گفت: «چیزی که واقعا در مورد رییس‌جمهور قدردانی می‌کنم این است که جلسه‌ای که ما داشتیم نه بر موارد اختلاف‌نظر -که موارد زیادی وجود دارد- بلکه بر هدف مشترکی که در خدمت به نیویورکی‌ها داریم، متمرکز بود.»

او افزوده است: «صادقانه بگویم، این چیزی است که می‌تواند زندگی هشت‌ونیم میلیون نفری را که در حال حاضر با بحران هزینه‌های زندگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند و از هر چهار نفر، یک نفر در فقر زندگی می‌کند، متحول کند.»

ممدانی نخستین شهردار مسلمان نیویورک است.

ممدانی، سیاست‌مدار ۳۴ ساله‌ی دموکرات، نخستین شهردار مسلمان شهر نیویورک است. او در جریان کارزار انتخاباتی، شعارهای سوسیالیستی سر می‌داد و ترامپ او را تا دیروز کمونیست می‌خواند.

ترامپ تهدید کرده بود که اگر ممدانی پیروز شود، بودجه‌ی فدرال شهرداری نیویورک را قطع خواهد کرد؛ اما در جلسه‌ی دیشب این موضوع را کم‌اهمیت جلوه داد.

با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه