نی از دولت پاکستان خواست خبرنگاران افغانستان را اخراج نکند

آذر
Photo: Archive

نهاد حامی رسانه‌های آزاد افغانستان «نی» در تبعید از دولت پاکستان خواسته است که «به‌هیچ‌وجه» خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای افغانستان را اخراج نکند.

این نهاد دیشب در اعلامیه‌ای گفته است که از آنچه در پاکستان در برابر پناهندگان افغانستان و به‌‌خصوص در برابر خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای انجام می‌شود، خیلی نگران است و از حکومت پاکستان می‌خواهد تا از پناهندگان افغانستان به‌عنوان ابزار فشار در برابر طالبان استفاده نکند.

به‌گفته‌ی نی، تنها در ۲۴ ساعت گذشته پنج خبرنگار و کارمند رسانه‌ای افغانستان در اسلام‌آباد بازداشت شده و به بازداشتگاهی فرستاده شده‌اند تا از آن‌جا به افغانستان اخراج شوند.

نی افزوده است که هم خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای و هم دیگر اعضای جامعه‌ مدنی افغانستان، با اخراج به کشورشان با خطر مرگ روبه‌رو می‌شوند و حفاظت جان این افراد آسیب‌پذیر از جمله‌ی مسئولیت‌های کشورهایی است که این افراد در آن کشورها پناه برده‌اند.

این نهاد از حکومت پاکستان می‌خواهد که زمینه‌ی حضور بلندمدت خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای را در آن کشور مساعد کند تا این افراد از خطر مرگ در امان باشند.

نی در تبعید افزوده است که استفاده از افراد ملکی و مهاجر افغانستان به‌عنوان ابزار فشار در برابر طالبان خلاف موازین دینی و اسلامی است.

در اعلامیه‌ی نی آمده است: «حکومت پاکستان باید به این موضوع مستحضر باشد که طالبان حاکم در افغانستان دشمنان جامعه‌ی خبرنگاری و جامعه‌ مدنی بوده و افراد کارمند در این مسلک از دید این گروه واجب‌القتل شمرده می‌شوند.»

پولیس پاکستان اخیرا بازداشت و اخراج مهاجران را تشدید کرده است.

بخشی از باشندگان افغانستان در پاکستان افرادی هستند که به‌دلیل تهدیدات طالبان به پاکستان پناه برده‌اند. این افراد شامل خبرنگاران، کارمندان حکومت پیشین، فعالان مدنی و حقوق بشر هستند.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه