ادامه قتل‌های زنجیره‌ای در ارزگان خاص؛ یک مرد هزاره در مقابل خانه‌اش کشته شد

آذر
Exclusive

منابع در ولسوالی ارزگان خاص ولایت ارزگان تأیید کردند که یک جوان ۲۷‌ساله هزاره در مرکز این ولسوالی به قتل رسیده است.

این منابع در گفت‌وگو با روزنامه اطلاعات روز از مقتول به‌نام عبدالعظیم، فرزند غلام‌سخی نام بردند و گفتند که او باشنده ساحه «سیدان» ولسوالی خاص ارزگان بود. به گفته‌ی منبع، این جوان مصروف کشاورزی و پدر دو کودک بود.

یک منبع که خواست هویت‌اش فاش نشود، گفت که عبدالعظیم ساعت ۲:۰۰ پس از چاشت روز یک‌شنبه (۱۶ قوس) در دوصدمتری فرماندهی امنیه طالبان در ارزگان خاص، در مقابل دروازه خانه‌اش توسط سه مرد پشتون به ضرب چاقو کشته شده است.

این منبع توضیح داد که این سه نفر در نخست دروازه خانه عبدالعظیم را کوبیده و پس از آن‌که او از خانه بیرون شده، با چاقو بر او حمله کرده‌اند. منبع گفت: «درب خانه را زدند که بیا ما کار داریم، وقتی [عبدالعظیم] بیرون آمد، با چاقو حمله کردند و کشتند.» به گفته منبع، هشت ضرب چاقو در جسد عبدالعظیم وجود داشت.

یکی از بستگان این جوان در پاسخ به پرسشی درباره انگیزه قتل گفت: «انگیزه قتل نبودن هزاره در ارزگان به‌خصوص در سیدان است.»

منابع می‌گویند که مقام‌های محلی طالبان دو نفر را در پیوند به این قتل بازداشت کرده‌اند، اما تلاش دارند از خانواده عبدالعظیم رضایت بگیرند که «گویا قتل عمدی نبوده است.»

به گفته منابع، دو سال قبل نیز عبدالرحیم، برادر عبدالعظیم، در داخل دکانش در ولسوالی خاص ارزگان به قتل رسیده بود.

یک منبع تصریح کرد که دو نفر از پسران کاکای عبدالعظیم در سال ۲۰۱۰ در کوتل باغچار ارزگان همراه با هشت هزاره دیگر سر بریده شده بودند.

منابع می‌گویند که این خانواده تنها خانواده باقی‌مانده هزاره در منطقه سیدان ارزگان خاص است و سایر خانواده‌ها به‌دلیل خشونت‌ها مجبور به کوچ شده‌اند.

از زمان تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، موارد متعددی از آنچه که قتل‌های زنجیره‌ای باشندگان مناطق هزاره‌نشین ولسوالی خاص ارزگان عنوان می‌شود، گزارش شده است. براساس آمار، در این مدت دست‌کم ۲۲ نفر از باشندگان این ولسوالی به قتل رسیده‌اند.

علاوه بر این، باشندگان روستاهای مختلف این ولسوالی بارها قطع درختان، آتش‌زدن خرمن‌ها و تخریب سایر اموال‌شان را از سوی افراد پشتون گزارش داده‌اند.

انگیزه این خشونت‌ها، تنش قومی دانسته می‌شود. با این حال باشندگان هزاره ولسوالی خاص ارزگان می‌گویند که در معرض کوچ اجباری قرار دارند.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه