دیدبان حقوق بشر: طالبان در سال ۲۰۲۵ به سرکوب اقلیت‌ها و رسانه‌ها ادامه دادند

اطلاعات روز
اطلاعات روز

دیدبان حقوق بشر در تازه‌ترین گزارش خود گفته است که طالبان در سال ۲۰۲۵ میلادی به سرکوب اقلیت‌های قومی و مذهبی و رسانه‌ها ادامه داده‌اند.

در این گزارش که امروز (چهارشنبه، ۱۵ دلو) منتشر شده، آمده است که طالبان در ماه جولای سال ۲۰۲۵ میلادی، ۲۵ خانواده شامل ۲۰۰ نفر از زنان، کودکان و سالمندان را از روستای رشک ولایت بامیان به‌صورت اجباری کوچ دادند.

دیدبان حقوق بشر افزوده است که طالبان در ماه دسامبر نیز در بامیان «کتاب‌های مذهبی شیعیان و تجمع آنان را ممنوع کردند».

این نهاد همچنین با استناد به یک گزارش سازمان ملل متحد گفته است که طالبان در ولایت بدخشان، با بدرفتاری فیزیکی و تهدید به مرگ، ۵۰ نفر از شیعیان اسماعیلی را مجبور به تغییر مذهب و گرویدن به مذهب سنی حنفی کرده‌اند.

دیدبان حقوق بشر همچنین گفته است که طالبان در ماه جون سال ۲۰۲۵، به‌دنبال تظاهرات اوزبیک‌ها در اعتراض به فیصله‌ی یک دعوا میان اوزبیک‌ها و روستانشینان پشتون در ولایت فاریاب، تعداد زیادی از اوزبیک‌ها را برای مدت کوتاه بازداشت کردند.

در گزارش دیدبان حقوق بشر همچنین آمده است که طالبان در سال ۲۰۲۵، محدودیت‌ها بر آزادی بیان و رسانه‌ها را ادامه دادند و خبرنگاران و دیگر منتقدان را به‌صورت خودسرانه بازداشت و شکنجه کردند.

این نهاد گفته است که طالبان در ماه سپتامبر، نشر زنده‌ی برنامه‌های سیاسی را در رسانه‌ها ممنوع کردند و انجام مصاحبه با رسانه‌ها را به «فهرست از پیش تأییدشده‌ی افراد» محدود کردند.

دیدبان حقوق بشر همچنین گفته است که طالبان گزارش‌دهی در مورد نقض حقوق بشر و رویدادهای امنیتی را ممنوع کرده و محدودیت‌ها بر رسانه‌های اجتماعی و سرودن شعر را بیشتر کردند.

طبق گزارش این نهاد، طالبان در سال ۲۰۲۵، رسانه‌های محلی را ملزم کردند ممنوعیت نشر تصویر زنده‌جان را رعایت کنند و از قوانین مبهم در مورد عدم نشر محتوای ضداسلامی پیروی کنند.

دیدبان حقوق بشر گفته است که فعالان، دانشگاهیان، نویسندگان و هنرمندان افغانستان در سال ۲۰۲۵ میلادی در معرض خطر جدی بازداشت خودسرانه و بدرفتاری قرار داشتند.

این نهاد افزوده است که در ماه آگست، رهبر طالبان خواندن اشعار با محتوای ترویج دوستی میان پسران و دختران و نقد تصمیم‌های طالبان را ممنوع کرد و در ماه سپتامبر، مقام‌های طالبان اینترنت فایبر نوری و تمام سیستم‌های مخابراتی را در سراسر کشور برای ۴۸ ساعت مسدود کردند.

طالبان از زمان تسلط دوباره بر افغانستان، به‌صورت گسترده به رفتار تبعیض‌آمیز علیه اقوام غیرپشتون و اقلیت‌های مذهبی متهم شده‌اند.

این گروه همچنین محدودیت‌های گسترده بر فعالیت خبرنگاران و رسانه‌ها وضع و بارها خبرنگاران را بازداشت و زندانی کرده‌ است.

با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه