وزیر خارجه‌ی طالبان حمله‌ی امریکا و اسرائیل به ایران را تجاوز دانست و محکوم کرد

اطلاعات روز

امیرخان متقی، وزیر خارجه‌ی طالبان، در گفت‌وگوی تلفنی با عباس عراقچی، وزیر امور خارجه‌ی ایران، پیرامون تحولات اخیر و وضعیت جاری منطقه تبادل نظر کرده است.

وزارت خارجه‌ی طالبان امروز (دوشنبه، ۱۱ حوت) با نشر اعلامیه‌ای گفته است که متقی در این گفت‌وگو «تجاوز ایالات متحده‌ی امریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران را محکوم نموده و مراتب تسلیت و همدردی خویش را به مناسبت هدف‌قرار‌دادن اندوه‌بار رهبر انقلاب اسلامی ایران به دولت و ملت ایران ابراز داشت.»

این وزارت افزوده است که عراقچی «با قدردانی از ابراز همدردی و موضع‌گیری جانب افغانستان، دیدگاه‌ها و ارزیابی کشورش را در قبال تهاجم جاری و اقدامات متقابل جمهوری اسلامی ایران تشریح نمود.»

وزارت خارجه‌ی طالبان گفته است که متقی در ادامه تأکید کرد که طالبان «نقض حاکمیت ملی، تمامیت ارضی و حریم کشورها را مردود دانسته و آن را مغایر اصول پذییرفته‌شده‌ی بین‌الملل می‌داند.»

طبق اعلامیه‌ی این وزارت، متقی همچنین بر ضرورت توقف فوری تنش‌ها و رجوع به مجاری دیپلوماتیک برای حل‌وفصل مسالمت‌آمیز بحران تأکید کرده است.

وزارت خارجه‌ی طالبان پیش از این، بدون اشاره به کشته‌شدن رهبر ایران، نسبت به افزایش تنش در منطقه ابراز نگرانی کرده بود.

طالبان و ایران در چهار سال اخیر روابط گسترده‌ی سیاسی و اقتصادی داشته‌اند، اما این گروه در مورد تنش میان ایران و کشورهای حوزه‌ی خلیج فارس، موضع محتاطانه در پیش می‌گیرد.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه