تنش تازه در تنگه‌ی هرمز؛ آژیر خطر در بحرین و کویت فعال شد

اطلاعات روز
Photo: IRNA

پس از درگیری تازه‌ی ایران و امریکا در تنگه‌ی هرمز، آژیر خطر در کشورهای بحرین و کویت نیز به صدا درآمد.

فرماندهی مرکزی ارتش امریکا (سنتکام) بامداد امروز (شنبه، ۱۶ جوزا) اعلام کرد که پس از مقابله با پهپادهای ایرانی، به سایت‌های راداری نظارت ساحلی این کشور حمله کرده است.

سنتکام نوشته است: «ایران چهار پهپاد انتحاری به سمت تنگه‌ی هرمز شلیک کرد، سپس نیروهای امریکایی به هدف مقابله با تهدید فوری تردد دریایی به سایت‌های راداری نظارت ساحلی ایران در سیریک و جزیره قشم حمله کردند.»

اما سپاه پاسداران ایران روایت متفاوتی از این درگیری منتشر کرده است.

سپاه پاسداران مدعی شده است که بامداد امروز «چهار نفتکش متخلف با تحریک و هدایت ارتش امریکا بدون هماهنگی و بدون توجه به اخطارهای مقرر نیروی دریایی سپاه، قصد خروج غیرقانونی از تنگه‌ی هرمز را داشتند که پس از اخطار، یکی از نفتکش‌ها مورد هدف واقع شده و متوقف شد و دیگر شناورهای متخلف به عقب برگشتند».

در بیانیه‌ی سپاه آمده است که پس از این واقعه «پهپادهای امریکایی یک دکل مخابراتی در قشم و یک دکل را در سیریک مورد اصابت دو پرتابه قرار دادند».

سپاه می‌گوید پس از این درگیری، به دو پایگاه هوایی امریکا در کویت و در ناوگان پنجم نیروی دریایی امریکا در بحرین موشک‌های بالستیک شلیک کرده است.

وزارت داخله‌ی بحرین با نشر اطلاعیه‌ای در ایکس نوشت که «آژیر خطر به صدا درآمده است. از شهروندان و باشندگان درخواست می‌شود آرامش خود را حفظ و به نزدیک‌ترین محل امن مراجعه کنند».

وزارت دفاع کویت نیز از فعالیت پدافند هوایی این کشور خبر داد.

این وزارت در اطلاعیه‌ای نوشت که «پدافند هوایی کویت در حال حاضر در حال مقابله با حملات موشکی و پهپادی دشمن است. هرگونه انفجار شنیده‌شده، نتیجه‌ی رهگیری حملات دشمن توسط سامانه‌های پدافند هوایی است. به دستورالعمل‌های ایمنی و امنیتی صادرشده توسط مقام‌های مربوطه پابند باشید».

در همین حال، سنتکام از رفع تهدیدهای ناشی از شلیک‌های ایران به سمت این دو کشور خبر داده است.

سنتکام در اعلامیه‌ی دیگری نوشته است که ایران ساعاتی پس از حمله به تنگه‌ی هرمز، هفت موشک به سمت کشورهای کویت و بحرین شلیک کرد که شش موشک رهگیری شد و هفتمی به هدف نرسید.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه