گروه فلسطینی حماس اعلام کرده است که خلیل الحیه را بهعنوان رییس جدید دفتر سیاسی خود انتخاب کرده است.
به گزارش الجزیره، حماس امروز (دوشنبه، ۲۹ سرطان) گفته است که الحیه، در دومین دور انتخابات داخلی در برابر خالد مشعل، رهبر سیاسی سابق، پیروز شده است.
خلیل الحیه جانشین یحیی سنوار شده است که در اکتبر سال ۲۰۲۴ در حملات اسرائیل در غزه کشته شد.
او از زمان تشکیل گروه حماس در ۱۹۸۷ میلادی، عضو این گروه بوده است و اکنون یکی از پنج عضو شورای رهبری آن به شمار میرود.
اهمیت او در این گروه پس از کشتهشدن اسماعیل هنیه، یحیی سنوار و محمد ضیف، از رهبران سیاسی و فرماندهان نظامی ارشد حماس، افزایش یافته است.
الحیه تا کنون چندین عضو خانوادهاش را در حملات اسرائیل در طول سالهای مختلف از دست داده است، از جمله در حملهی اسرائیل بر یک مجتمع مربوط به حماس در دوحه قطر در سپتامبر سال ۲۰۲۵، یک پسرش کشته شد.
یکی دیگر از پسران الحیه نیز در سال ۲۰۱۴ در حملهی اسرائیل به خانهاش در غزه کشته شد.
بااینحال، حضور او در دوحه باعث شده است که بدون محدودیتهای ناشی از محاصرهی غزه، به کشورهای مختلف سفر و با رهبران این کشورها ملاقات کند.
او همچنین هیأت حماس را برای مذاکرات آتشبس با اسرائیل رهبری کرده است.