هجوم مهاجران به سئوتا؛ بیش از ۴۸ هزار نفر به مراکش برگشتند

اطلاعات روز
photo: JORGE GUERRERO / AFP

ده‌ها هزار مهاجر یک شبانه‌روز پس از هجوم گسترده به شهر سئوتا، قلمرو افریقایی اسپانیا، مجبور شدند داوطلبانه به مراکش بازگردند.

خبرگزاری «اسوشیتدپرس» به نقل از وزارت داخله‌ی اسپانیا گزارش داده است که تا پایان دیروز (جمعه، ۹ اسد) ۴۸ هزار و ۳۰۰ مهاجر داوطلبانه به مراکش برگشته‌اند.

خوان خسوس ویواس، رییس دولت محلی سئوتا گفته است که تا روز جمعه حدود ۶۰ هزار مهاجر از طریق مرزهای زمینی و دریا وارد این منطقه شدند.

به گفته‌ی او، این رقم معادل ۷۰ درصد کل نفوس سئوتا است.

در همین حال وزارت داخله‌ی اسپانیا در مادرید گفته است اکثریت مهاجران پس از مواجهه با بی‌سرنوشتی، داوطلبانه به مراکش بازگشته‌اند.

اسوشیتدپرس به نقل از این وزارت نوشته است که تا پایان روز جمعه، ۴۸ هزار و ۳۰۰ نفر بازگشته و صدها نفر دیگر همچنان در حال بازگشت هستند.

گذر از دریا و پریدن از حصارهای مرزی و حتا عبور همزمان هزاران نفر از گذرگاه‌های مراکش به سئوتا برای مهاجران تلفات جانی زیادی در پی داشته است.

تا صبح امروز (شنبه، ۱۰ اسد) اجساد ۵۷ نفر که در تلاش ورود به سئوتا بودند، از دریا و خشکی کشف شده است.

خوان خسوس ویواس گفته است: «وضعیتی که در سئوتا پیش آمده غیرقابل تحمل است.»

پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا نیز گفته است: «این اقدام حمله‌ای به تمامیت ارضی و حاکمیت اسپانیا است.»

دولت اسپانیا پس از ورود یکباره‌ی ده‌ها هزار مهاجر که اکثرا مردان جوان و نوجوان بودند و تعدادی زنان و کودکان نیز در میان‌شان حضور داشتند، ارتش را برای کنترل نظم و امنیت سئوتا مستقر کرد.

رشید سبیحی، مسئول یک نهاد مدنی در سئوتا گفته است که این منطقه دچار «هرج‌ و مرج» شده است.

او در توصیف وضعیت سه شبانه‌روز اخیر گفته است که یک «بحران جدی انسانی» است.

به گفته‌ی او، ده‌ها هزار مهاجر، از جمله کودکان بدون همراه در پارک‌ها و پیاده‌روها خوابیده‌اند، در حالی که برخی دیگر بی‌هدف در خیابان‌ها پرسه می‌زنند.

اکثر این مهاجران که روزهای پنج‌شنبه و جمعه به صورت دسته‌جمعی وارد سئوتا شدند، گرسنه و در هوای داغ، بدون سرپناه یا دسترسی به خدمات یا حتا سرویس بهداشتی در فضاهای آزاد به سر می‌برند.

برخی منتقدان اروپایی از جمله ایتالیا اعلام کرد که این هجوم گسترده به دلیل تغییر قانونی تازه در اسپانیا است. دادگاه عالی اسپانیا به تازگی حکم کرده است مهاجرانی را که از طریق دریا وارد سئوتا و ملیله، دیگر قلمرو اسپانیا در شمال افریقا می‌شوند، نباید بدون تثبیت هویت و درخواست پناهندگی، فوری اخراج کرد.

اما دولت اسپانیا می‌گوید بحران سئوتا «هیچ ارتباطی با قانونمندسازی مهاجران که توسط دولت اسپانیا اتخاذ شده است، ندارد، همان‌طور که برخی به دروغ ادعا می‌کنند.»

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه