چین: ایران و امریکا منطقی عمل کنند و به تفاهم‌نامه‌ی اسلام‌آباد بازگردند

اتاق خبر
Photo: @SpoxCHN_LinJian

وانگ‌‎ یی، وزیر خارجه‌ی چین پس از دیدار با همتای ایرانی خود، عباس عراقچی، از ایران و امریکا خواسته است که منطقی عمل کنند و به تفاهم‌نامه‌ی اسلام‌آباد بازگردند.

وزارت خارجه‌ی چین امروز (پنج‌شنبه، ۲۶ سنبله) با نشر اعلامیه‌ای گفته است که وانگ یی و عراقچی در پکن دیدار و گفت‌وگو کرده‌اند.

وزیران خارجه‌ی چین و ایران در مورد مسائل منطقه‌ای، از جمله جنگ ایران و امریکا و تنگه‌ی هرمز گفت‌وگو کرده‌اند.

وانگ یی گفته است که تداوم و طولانی شدن مناقشه میان ایران و امریکا به نفع طرف‌های ذی‌نفع و جامعه بین‌المللی نیست.

او افزوده است: «چین از ایران و امریکا می‌خواهد منطقی عمل کرده و خویشتن‌داری پیشه کنند و هرچه سریع‌تر به یادداشت تفاهم اسلام‌آباد بازگردند.»

وزیر خارجه‌ی چین افزوده است که هردو کشور سازوکار مذاکره را بر اساس توافق‌های حاصل‌شده احیا کنند و پیرامون مسائل مورد نظر خود، رایزنی‌های اساسی انجام دهند.

وانگ یی همچنین از همه طرف‌ها خواسته است که اقدامات مؤثر برای بازگشایی هرچه سریع‌تر تنگه‌ی هرمز، حفظ امنیت و باز بودن آبراه‌های بین‌المللی و تضمین ثبات در حمل‌ونقل انرژی و زنجیره‌های تولید و عرضه آن اتخاذ کنند.

او نسبت به گسترش تنش‌های منطقه‌ای به یمن و دریای سرخ نیز هشدار داده و گفته است که همه طرف‌ها از اقداماتی که موجب پیچیده‌تر شدن اوضاع می‌شود پرهیز کنند و مسائل را از طریق گفت‌وگو و مذاکره حل‌وفصل نمایند.

در همین حال، عباس عراقچی، وزیر خارجه‌ی ایران نیز با نشر تصویری از خود و وانگ یی در ایکس، گفته است که «مذاکرات موفقی» با شرکای خود در چین داشته است.

او گفته است که ایران برای شراکت راهبردی با چین که در گذر زمان شکل گرفته، ارزش بسیاری قائل است.

عراقچی افزوده است: «تصمیمات امروز، توازن راهبردی آینده در منطقه را تعیین خواهند کرد و پیامدهای دامنه‌دار و عظیمی به همراه خواهند داشت. چهار اصل صلح که توسط رییس‌جمهور شی مطرح شد، نقش کلیدی دارند.»

در طرح چهار ماده‌ای که آقای شی بهار امسال ارائه کرد، چین همه‌ی کشورها را به «همزیستی مسالمت‌آمیز، احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی یک‌دیگر، پابندی به قوانین بین‌الملل و توازن میان توسعه و امنیت» فرامی‌خواند.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه